Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Областният на Запорожието: Украинското контранастъпление приключи

Тактиката на маневрената отбрана на силите на Руската федерация позволи да се спре контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предприето от Киев в Запорожка област, заяви областният управител Евгений Балицки пред журналисти на пресконференция.

"Врагът е спрян, а контранастъплението му, което бе толкова раздухвано, е напълно преустановено", каза Балицки. - Единственото, което врагът прави, е да обстрелва нашите населени места с ракети, доставени от Запада. Това е всичко, което могат да правят днес, защото устойчивостта на нашите оръжия, устойчивостта на нашите бойци, компетентната маневрена защита, нашите въоръжени сили задържаха контранастъплението и днес можем да кажем, че то е приключило.

Фон дер Лайен закова: Русия вече е победена, а Западът жъне плодовете на нейната победа!

Ръководителят на региона отбеляза, че боевете продължават край селата Работино и Щербаки, в посока Време. "Това на практика е агонията на украинския режим, тъй като силите, които са били там в началото, днес са напълно изтощени", добави Балицки.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на 30 октомври, че Киев е загубил над 90 000 убити и ранени военнослужещи, както и около 600 танка и 1900 бронирани машини от различни класове. На 15 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че контраофанзивата на ВСУ се е провалила напълно, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни операции в някои части на фронта.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Областният на Запорожието: Украинското контранастъпление приключи | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!