Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Денков спасява машините на промяната – поиска от Радев да освободи шефа на ДАНС

Експерти конституционалисти пред “Труд news”: Гласуването с машини е абсолютна измама

Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен Радев мотивите за освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Една от основните причини е справката на ДАНС, която послужи за отмяна на машинното гласуване, пише КРОСС.

В отговор на мое официално искане очаквах председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано решение за освобождаване на заместник – председателя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отказ заради липса на аргументи. Това заяви вчера премиерът акад. Николай Денков.

Денков поясни, че отказът му дава сигнал, е че Тончев одобрява незаконните действия на заместник – председателя на ДАНС. „Изпратих мотивите си на президента Радев за освобождаване на Пламен Тончев като председател на ДАНС“, заяви още Денков. „Денев е авторът на справката от ДАНС от 26.10, съдържаща манипулативни твърдения и внушения, с нея ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване.

Според доклад на ДИКСИ тази справка е в нарушение на закона и срещу обществения ред. Отказът на председателя на ДАНС да освободи своя заместник е удар срещу националната сигурност и демокрацията в България“, отбеляза премиерът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Денков поиска от Радев да освободи шефа на ДАНС, заради машините

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!