Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия плащала три – четири пъти повече за американския газ, спрямо руския. Не бил и еко. По цени на производството си ще се конкурира с Босът от „Мултигруп“

ЛУДОСТ: Босът от „Мултигруп“ Николай Вълканов продава жилища по 12 000 лв./кв.м

Германия плаща в пъти повече за сегашните доставки на газ, отколкото преди за руското гориво. Това каза пред кореспондент на ТАСС Щефен Котре, депутат в Бундестага от фракцията на „Алтернатива за Германия“ и член на парламентарната комисия по енергетика и опазване на климата.

Руският газ е изгоден и екологичен, което не може да се каже за настоящите доставки – предимно втечнен газ от Съединените щати. Германия плаща три до четири пъти повече за тези доставки, но газът от Съединените щати, произведен чрез фракинг, не отговаря на нашите екологични изисквания стандарти” – отбеляза той, без да предостави по-точна статистика.

В момента Германия постепенно преминава към възобновяеми енергийни източници, изоставя въглищните електроцентрали и спира атомните електроцентрали.

Планирано е до 2045 г. да се постигне пълна климатична неутралност. Първоначално преходният период разчита на руски енергийни ресурси, предимно газ. Германия започна да отказва доставки на ресурси от Руската федерация след избухването на военните действия в Украйна. Сега Германия не получава газ по Северен поток – и двата газопровода бяха повредени през 2022 г. в резултат на саботаж в Балтийско море, като единият от тях не беше сертифициран преди това от германската страна.

В настоящата ситуация германското правителство разчита на изграждането на терминали за прием на LNG. Общият капацитет на настоящите плаващи терминали се оценява на 33 милиарда кубически метра. м. газ годишно е наполовина по-малко, отколкото беше доставен през 2021 г. чрез Северен поток. Първият стационарен LNG терминал в Германия се планира да бъде завършен едва до 2026 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германия плащала три - четири пъти повече за американския газ, спрямо руския. Не бил и еко

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!