Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Украински началник откраднал части от системите за противовъздушна отбрана на Украйна, съдържащи злато и сребро


Бившият директор на военния завод в Лвов е обвинен в кражба на резервни части за ПВО.

Украински началник на военен завод е обвинен в кражба на резервни части от системите за противовъздушна отбрана (ПВО) на Украйна, съдържащи благородни метали, съобщи Службата за безопасност на Украйна (СБУ).

Бившият ръководител на украинската отбранителна компания „Лорта“ (Лвовска асоциация на радиотехническата техника), част от държавната корпорация „Укроборонпром”, Владимир Чаус е извеждал от строя системи за противовъздушна отбрана и радари на украинските въоръжени сили.

Чаус е разпоредил разкомплектоването на няколко украински системи за противовъздушна отбрана, като щетите възлизат на 2,4 милиона гривни (64 000 долара).

До началото на 2022 г. Владимир Чаус е дал неоснователни указания на своите подчинени да демонтират системите за противовъздушна отбрана, които са карани в предприятието, което е оглавявал, за ремонт и модернизация.

След това той e присвоил отписани части, съдържащи значителна част благородни метали, съобщи СБУ. Отписаните резервни части са съдържали около 2 кг злато, 23 кг сребро, 102 г платина, 65 г паладий, 15 г родий.

Украйна щяла да ползва за резервни части нашите ракети за

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Украински началник откраднал части от системите за противовъздушна отбрана на Украйна, съдържащи злато и сребро

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!