Линда Петкова: Аз имам отделен живот и интереси, а Кирил има неговата работа

Българите са много черно-бели като хора, смята съпругата на бившия премиер

"Аз имам отделен живот и моите интереси, а Кирил има неговата работа. Не ги смесваме.

ПИК: Лена Бориславова с огромен жест към свекървата - вижте какво направи за майката на баджо

Изслушвам го, но нямам нищо общо с това. Аз дори не съм още българка и идеята за политика ми е малко странна", това споделя съпругата на съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков - Линда в подкаста "Гласът на Мама" на Дир.бг. Тя добавя, че все още й е странно, че хората я разпознават на улицата. 

"Аз съм една канадка в България с моя бизнес и с моите три деца. Кирил реши да влезе в политиката. Нямам проблем с това. Радвам се, че децата са по-големи и самостоятелни", разказа тя. 

Освен това Линда споделя и впечатленията си от нашата страна.

"Българите са много черно-бели като хора. Свикнала съм в магазина около мен да са много любезни, да питат как съм, фалшиво е, но те кара да се чувстваш нормално. Тук, в България, влизам в магазина, но няма нищо такова. Жената отива да пуши и е ядосана. Това ми беше много странно в началото.

Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години. Майка ми пиеше вино "София" в Канада, тогава имаше доста български вина и на бутилката вино имаше картата на България, бях на около 9 години".

Когато пристига в България преди 16 години, не знае български изобщо.

"Но исках да си говоря с бабата на Кирил. Това беше много важно за мен, защото възрастните хора са много интересни и пазят интересни рецепти. Езикът за мен е много важен, не ми върви в езиците, но имах голямо желание да науча езика", разказа Линда. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Линда Петкова: Аз имам отделен живот и интереси, а Кирил има неговата работа - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!