Гешев доказва как Денков и кабинетът са измамили земеделците от протеста

АВТОР:  ИВАН ГЕШЕВ

Вчера правителството гръмко обяви, че е подписало "меморандум" със селскостопанските производители. За разлика от повечето, които говорят по медиите, си направих труда да го прочета.

По същество не е договорено нищо, което е в интерес на българите и нашето селско стопанство. Има замитане на проблемите под килима, докато реалните решения се отлагат за неопределено време. По никакъв начин няма да бъдат решени проблемите на българските фермери, но за сметка на това се отварят широко вратите на българския пазар за украинската селскостопанска продукция.

Минчо Афузов: Българската държава е пасивен наблюдател на убиването на родното производство

Прави впечатление , че в документа доминира думичката "ЩЕ". Липсват обаче два задължителни за всеки договор реквизита - ясни параметри и срокове за изпълнение на договореното. В този смисъл подписаното е изцяло пожелателно. Каквото ти обещае наведената тройна коалиция, никой друг не може да ти го даде...

Георги Марков: Взеха ни суверенитета, историята и хляба! Партизаните на Сорос съсипаха институциите

Честита НЕЗАВИСИМОСТ. Може би някога

Накратко - правителството отново отказа да защити интереса на българските производители. То можеше да удължи забраната за внос от Украйна, докато договори начина, по който трябва да се осъществява той. Така постъпиха Полша, Унгария и Словакия. А вече и Румъния.

ЕС обмисля да защити Полша, Унгария и Словакия по делото за украинското зърно, заведено от Украйна

Какво направиха Денков и тези, които го управляват? Точно обратното - поставиха украинския интерес пред българския. Първо разрешиха вноса, а чак след това ще търсят договорка за параметрите по него.

Така правителството спечели време за себе си, но продаде България.

Да се молим, ако настъпи продоволствена криза, още да имаме селско стопанство.

Иван Гешев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО: Гешев доказва как Денков и кабинетът са измамили земеделците от протеста - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!