Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захарова: Шокирани сме от изгонването на руски свещеници от България в коли с решетки като престъпници

Москва е възмутена и шокирана изгонването на свещеници от Руската православна църква (РПЦ) от България, София цели прекъсване на отношенията между православните църкви на двете страни. Това се казва в коментар на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, публикуван на сайта му, предаде ТАСС.

Богоборци! Досетихте се, нали! Точно така - болшевиките - марксисти, а понастоящем техните наследници, неолибералите - неокомунисти

"На 21 септември свещениците от Руския храм в София са били привикани в българската имиграционна служба, откъдето са получили заповед в срок от 24 часа да напуснат територията на тази балканска държава като лица, предполагаемо представлящи заплаха за националната ѝ сигурност. Става дума за предстоятеля на Подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на Подворието протойерей Евгений и служител на храма", се казва в изявлението на Мария Захарова.

Георги Марков: Взеха ни суверенитета, историята и хляба! Партизаните на Сорос съсипаха институциите

Честита НЕЗАВИСИМОСТ. Може би някога

По думите ѝ, този изключително неприятелски акт не подлежи на никакво логично обяснение. Възмутени и шокирани сме от случилото се, подчертава Захарова. 

"Хората, посветили живота си на служение на Бога в името на единството на руския и българския народ на основата на обща религия и християнски ценности, подобно на престъпници в специални коли с решетки на прозорците, бяха върнати обратно в храма от Българска имиграционна служба, за да си приберат нещата и ще бъдат изгонени като нарушители. Те просто ще бъдат отведени до границата със Сърбия, където ще бъдат изоставени на произвола на съдбата. Особено богохулство е, че тази стъпка е предприета на празника Рождество на Пресвета Богородица - свещен и чист ден за енориашите на Руската православна църква", се казва в изявлението.

Древният руски храм, който дълги години е бил място за обща молитва на руснаци и българи, отсега ще бъде затворен.
Още веднъж подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранните връзки между Русия и България е изцяло на българската страна.

Това за пореден път показва, че сегашното ръководство на България окончателно е поело по пътя на разрушаване не само на политическите контакти между държавите, но и на културно-хуманитарните връзки между нашите народи. Сега целта е да се скъсат отношенията между сестринските Руска и Българска православна църква, братските връзки между руския и българския народ”.

Захарова посочи още, че „отговорността за бързата деградация на двустранните връзки между Русия и България е изцяло на българската страна“, предаде ТАСС.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Захарова: Шокирани сме от изгонването на руски свещеници от България в коли с решетки като престъпници | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!