Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков с нова Промяна на Истината: България е третият най-голям износител на олио в света. НЕ 26та е! И продължи: С отмяната на ветото за Украйна, цените на храните ще паднат

“Знаете, че България е третият най-голям износител на олио в света. Защо да няма по-голямо конкурентно предимство”, изтъкна Петков в Народното събрание. 

България е №26 сред страните износителки на растителни масла

Top countries for Vegetable Oils Export Volume

България е №8 сред страните производителки на слънчогледово олио

Top countries for Sunflower Oil Production

Алексей Петров е убит, защото заедно със Златния Копринков нагласили с машините резултата на ПП на изборите през 2021 година

И продължи с останалите "истини" на Промяната:
Изявлението на експремиера идва по повод проект на решение, според което България не подкрепя продължаването след 15 септември 2023 г. на извънредната мярка за забрана на внос на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна. Проекторешението е с вносители Делян Пеевски (ДПС), Кирил Петков (ПП-ДБ) и Атанас Атанасов (ПП-ДБ) 

“Не трябва да говорим за или против Украйна, трябва да говорим за икономическите ефекти за България, заяви Петков и допълни, че с предложеното проекторешение, се опитват да разрешат най-големия проблем с инфлацията на храните у нас”

По думите му не е вярно, че вдигането на забраната за внос на украинско зърно ще доведе до спад в цената за българските производители, убеден е съпредседателят на парламентарната група ПП-ДБ Кирил Петков. 

Тази сутрин земеделският министър Кирил Вътев заяви в телевизионно интервю, че с него не е говорено по темата и не е запознат с проекторешението. Даниел Лорер от своя страна заяви, че е имало липса на комуникация.

Корнелия Нинова пък поиска изслушване на министъра преди парламентът да гласува.

Кирил Петков посочи, че подобна мярка е дискутирана на оперативно заседание в Министерския съвет. 

“Аз лично говорих и тази сутрин с министъра на земеделието, неговите аргументи са за зърнения сектор. Ние слагаме в момента тежестта върху потребителите и на целия български народ, вместо да се фокусираме върху един сектор, който е най-подпомаганият сектор”, уточни Петков.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков: България е третият най-голям износител на олио в света. С отмяната на ветото за Украйна, цените на храните ще паднат (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!