Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев в Одеса: България може да започне доставки на бронирани машини за Украйна през октомври

България в края на септември – началото на октомври може да започне прехвърлянето на 100 бронирани машини от съветски тип в Украйна. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на съвместна пресконференция с украинския си колега Олексий Резников в Одеса. „Това е третата ми среща с министър Резников за два месеца“, подчерта Тагарев.

„В момента, в който парламентът възобнови заседанията си през септември, вярвам, че това ще бъде една от приоритетните задачи. И до края на септември или началото на октомври ще сме ратифицирали това споразумение [за прехвърляне на оборудване] между МВР и МО на Украйна. И мисля, че тогава трансферът ще може да започне“, заяви Тагарев.

Репортаж на "Вашингтон пост" от Украйна: Тази държава е изчерпана

Полк. Макгрегър: Ако натискаме за война с Русия в Източна Европа, ще стигне и до нас в САЩ

Министърът на отбраната на Украйна от своя страна заяви, че България може да участва и в обучението на украинските военни.

„Разгледахме възможността за обучение от българска страна на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и взаимодействие с партньори в рамките на различни програми на европейската общност, включително възможността за рехабилитация на нашите ранени войници на територията на България“, заяви министърът на отбраната на Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев в Одеса: България може да започне доставки на бронирани машини за Украйна през октомври

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!