Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полк. Макгрегър: Ако натискаме за война с Русия в Източна Европа, ще стигне и до нас в САЩ


Полк. Дъглас Макгрегър, снимка: Фейсбук/Командване на Армията на САЩ

Американският журналист Тъкър Карлсън публикува интервю с бившия служител на администрацията на Тръмп полковник Дъглас Макгрегър, който обясни защо войната в Украйна е поставила САЩ на ръба на „катастрофална война, която лесно може да ни унищожи“.

Карлсън започна интервюто с обвинение към големите американски медии: „Почти всичко, което NBC и NYTimes са ви казали за войната в Украйна, е лъжа“.

„Руската армия е некомпетентна“, твърдят те. Украйна е демокрация!“ „Владимир Путин е Хитлер и се опитва да завладее света!“ „За щастие, украинците печелят.

„Всяко твърдение е невярно, особено последното“, каза Карлсън, добавяйки, че „украинската армия не печели – всъщност тя губи лошо. Населението й е избито“.

„Повечето американци не знаят нищо за Украйна“, заяви полк. Макгрегър, добавяйки, че „ако знаеха нещо за историята на Източна Европа, всички щяха да кажат: „Махайте се!“…. Защото войните, кръвта и омразата, които се водят от векове, са нещо, което не можем да разрешим“.

Той отбелязва, че президентът Байдън е позволил „бойно заплащане“, което означава, че има американски сили на терен в Украйна.

„Би било грешка да се мисли, че руските сили не знаят къде се намират“, обясни пенсионираният полковник и посочи, че руснаците изпращат послание с неотдавнашни удари с прецизни ракети близо до границите на Полша и Молдова:

„Ако мислите, че можете да се скриете от нас, ако влезете тук, ако преминете тези граници, ние ще ви унищожим.“

Трябва да се примирим с тези реалности, защото не можем да ги победим“, отбеляза Макгрегър, като изрази съжаление, че хората го наричат „непатриотичен“ заради коментарите му.

„Ако натискаме тази война с Русия в Централна и Източна Европа, тя ще стигне до нас тук, в САЩ“, предупреди полк. Макрегър. – „Най-умното нещо, което можем да направим, е да прекратим тази война сега“, „руснаците никога няма да толерират силите на НАТО на украинска земя“.

Според Макрегър „украинските сили се предават на руснаците, не защото не искат да се бият; Това е така, защото те вече не могат да се бият, имат толкова много ранени, че не могат да ги евакуират. Ще видим как тази армия, за която похарчихме толкова много, ще се стопи.“

„Много от оборудването, което изпратихме там, е съвсем остаряло. Интегрираната противовъздушна отбрана ще свали практически всичко, което лети в небето“, каза той и добави: „След това ще се върнем към ядрено възпиране – тактическо ядрено оръжие: „Ако продължите да напредвате, ще трябва да използваме ядрено оръжие“. Използването на каквото и да е ядрено оръжие ще ускори ескалацията много бързо“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полк. Макгрегър: Ако натискаме за война с Русия в Източна Европа, ще стигне и до нас в САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!