Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Присъствието на "Адмирал Макаров" в Черно море може да доведе до липса на стоки у нас

Беше ясно, че Черно море няма да остане извън конфликта в Украйна, изтъква бившият военен министър

Според него руската фрегата в Черноморския регион нанася икономически удар върху всички държави в тази част на света

Путин: Западът прави всичко, за да въвлече в конфликта с Украйна още държави

"Още със започването на войната в Украйна и след като руските войски завладяха региона на Азовско море и направиха сухопътна връзка с Крим, беше ясно, че Черно море няма да остане извън този конфликт. Това е един от основните маршрути - търговски и военни - за руския флот. Нещата се промениха след приемането на Финландия и Швеция в НАТО, когато Балтийско море са оказа заобиколено от натовски държави и е видно, че възможностите за маневриране на руския военния флот, но и на търговското и цивилното корабоплаване се стесняват изключително много".

Това каза пред БНР бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО.

Робърт Кенеди-младши: Как може да дадем 130 млрд. долара за Украйна, когато 15 млн. американци нямат здравна застраховка?

По думите му България в момента е с по-добри възможности за изчистване на мините в Черно море, отколкото е била в началото на войната в Украйна:

"Убеден съм, че Българският военноморски флот ще се справи с положението, защото точно по отношение на борбата с мини, още по времето на моя мандат като министър на отбраната, т.е. 2019-2020 г. бяха осигурени още два миночистача, които повече от една година вече са на вода и си изпълняват задълженията".

Красимир Каракачанов коментира и съобщението, че Русия е прехвърлила в Черно море фрегатата "Адмирал Макаров", като обясни, че това означава икономически удар върху всички държави в Черноморския регион:

"Черно море не е океан, в който могат да се провеждат бойни действия далеч от бреговете на която и да е държава. Със сигурност икономиката на черноморските държави ще пострада силно - особено на България, Румъния и Грузия, които са затворени в басейна на Черно море, за разлика от Турция, която има излаз и на Средиземно море. Това ще доведе до липса на определени суровини и стоки на пазара в България, което ще доведе до поскъпване. Допълнителен удар за нашата икономика ще е ударът по българския туризъм".

Според бившия министър на отбраната ниските заплати на военнослужещите са причина за това професията да не е привлекателна за нови кадри.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Каракачанов: Присъствието на "Адмирал Макаров" в Черно море може да доведе до липса на стоки у нас

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!