Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fakti.bg с Извънредна новина от САЩ за войната в Украйна


Снимка: БГНЕС/ EPA

МО подписа договор за ремонт на шест двигателя за МиГ-29 – хартиените f-ки още ги няма

Мария Атанасова
Автор във Fakti.bg

Съединените щати подкрепят обучението на украински пилоти за американски самолети F-16. Киев се нуждае от въздушно превъзходство, за да спечели войната, но към момента го няма.

The Hill: Стратегията на Байдън за Украйна се проваля

Сабрина Сингх, зам.-прессекретар на Пентагона, коментира съобщението за готовността за обучение на първата група украински пилоти във вторник, съобщава кореспондентът на Укринформ.

Фиона Хил, в престижното издание “Foreign Policy”: БАЙДЪН И ДЖОНСЪН УБИХА УКРАЙНА

Според нея президентът на САЩ Джо Байдън е "дал зелена светлина" това да стане възможно, както и да подпомогне обучението на украински пилоти за управление на F-16.

"Както знаете, подготовката се ръководи от Дания и Холандия", добави говорителката на отбраната на САЩ. Сингх отбеляза, че към момента няма официални изявления от американска страна относно подробностите около предстоящото обучение.

На срещата на върха на НАТО Украйна подписа меморандум с редица страни за създаване на коалиция за обучение на украински пилоти за работа с бойните самолети. Украинският външен министър Дмитро Кулеба отбеляза, че съюзниците са обещали да започнат ученията през юни, но това така и не се е случило. Президентът Володимир Зеленски обяви, че ученията ще започнат този месец.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Извънредна новина от САЩ за войната в Украйна ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!