Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: Фиона Хил, в престижното издание “Foreign Policy”: БАЙДЪН И ДЖОНСЪН УБИХА УКРАЙНА

Георги Марков

БАЙДЪН И ДЖОНСЪН УБИХА УКРАЙНА

Това са думи на световноизвестен експерт по външна политика и водещ западен познавач на Русия - Фиона Хил, в престижното издание “Foreign Policy”.

Добре позната е у нас като президентски съветник и висш служител в Съвета за национална сигурност на САЩ. Преди години се срещна с г-н Цветанов /на снимката/ и похвали премиера Борисов за Венецуела.

Според нея, проектът за Истанбулското споразумение между Русия и Украйна е бил на бюрото на Байдън и руснаците не са искали много - Украйна да се откаже от членство в НАТО и да запише неутралитет в Конституцията. Като получи гаранции за сигурност и руснаците се изтеглят още март, април.

Документът е отхвърлен от Байдън и после от Джонсън, като обещават на Зеленски пълна военна, финансова и медийна подкрепа.

Фиона Хил твърди, че Байдън и Джонсън всъщност убиха Украйна в сегашния й вид и не е ясно ще има ли такава държава на картата, и в какъв вид.

Палят война и в Африка: ECOWAS одобри военнa интервенция в Нигер „възможно най-скоро“

Според нея, е очевидно, че Русия ще отиде докрай, защото няма друг избор, и повече няма да преговаря. “ВСИЧКИ ПРЕГОВОРИ ПРИКЛЮЧИХА В ИСТАНБУЛ”, ЗАВЪРШВА СТАТИЯТА, ПОМЕСТЕНА И В “МАGYAR HIRLAP”.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!