Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fakti.bg: С един ход Байдън ще матира Путин


След лична среща с президента Уудроу Уилсън, Троцки довежда в Русия с параход от САЩ 300 души, които се превръщат в гръбнака на първото комунистическо правителство

Мария Атанасова
Автор във Fakti.bg

Фиона Хил, в престижното издание “Foreign Policy”: БАЙДЪН И ДЖОНСЪН УБИХА УКРАЙНА

Законопроект за сдържане на Русия обсъжда Съветът по сигурността към МС

Администрацията на Байдън ще направи така, че военната помощ за Украйна да не спре – дори и хипотетично Тръмп да стане президент отново

The Hill: Стратегията на Байдън за Украйна се проваля

Дъглас Макгрегър: САЩ се стремят да излязат от конфликта, обвинявайки Украйна за провала

Държавният департамент на САЩ заяви, че гаранциите за сигурност на Украйна ще бъдат фиксирани по такъв начин, че да надживеят всеки американски президент.

Боян Чуков пред "Гласове": Американските планове са много сериозна заплаха за България. Правителството ни води към превръщане във фронтова държава

Това съобщи на брифинг говорителят на Държавния департамент Матю Милър на въпрос за изявленията на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп. Тръмп редовно критикува помощта за Украйна и обещава да прекрати войната в рамките на един ден, ако бъде преизбран.

Георги Марков: Жестоката истина за войната в Украйна и смъртната присъда на Тръмп

„Трябва да сключим дългосрочни споразумения за сигурност, които ще надживеят всяка администрация, всяко правителство – както тук, в Съединените щати, така и между нашите съюзници и партньори, които са подписали същите дългосрочни ангажименти“, каза Милър.

Джеймс Кардън: Наближава моментът, когато ще бъде невъзможно повече да се отрича, че Украйна е изгубила войната

Служителят на Държавния департамент каза, че сега гаранциите се обсъждат с Украйна и Конгреса, за да се уточни структурата на дългосрочното финансиране, предаде агенция УНИАН.

Според анализатори Кремъл иска да удължи войната поне до предстоящите президентски избори в САЩ с надеждата Тръмп да спечели (бел. ред. Срещу Тръмп в момента се водят дела) и военната помощ на Вашингтон към Киев да бъде прекратена. Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември 2024 година.

От началото на пълномащабната война Съединените щати са предоставили на Украйна 66,2 милиарда долара: 43,1 милиарда долара военна помощ, 20,5 милиарда долара икономическа помощ и 2,6 милиарда долара хуманитарна помощ. Това е най-големият размер на подкрепата на САЩ за която и да е друга страна в света след плана Маршал. През юли беше съобщено, че Тръмп настоява Конгресът на САЩ да спре военната помощ за Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: С един ход Байдън ще матира Путин ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!