Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зелените политики се оказаха не толкова „зелени“: 16 милиона дървета са изсечени заради ветрогенератори


Снимка: Pixabay

Шотландското правителство потвърди, че има одобрени планове за изсичане на милиони дървета от 2000 г. насам, за да изгради масивни турбини за възобновяема енергия. До момента са изсечени 16 милиона дървета, като на тяхно място са монтирани ветрогенератори, съобщи британският вестник The Telеgraph. Оказва се, че т.нар. зелени политики, които се налагат масово в Европа, всъщност не са толкова зелени.

Масовото изсичане на дървета е част от плана на Шотландия да изпълни плана за нула въглеродни емисии през следващите 10 г.

Оценките показват, че около 16 милиона дървета са били изсечени от 2000 г. насам, което се равнява на 1700 дървета на ден.

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Секретарят по въпросите на селските райони Майри Гуджън призна, че горите са изсечени, за да се направи място за ветрогенератори.

Парадоксалното е, че националистическата партия на Шотлансия се хвали със зелените си политики и че участва в коалиция с шотландските „зелени“.

Заради зелената си политика Германия вече не може да произвежда достатъчно електроенергия и внася отвън | Budnaera.com

Това признание беше наречено „удивително“ от шотландските тори, които подчертаха „значителните щети“, които премахването на горите може да причини на дивата природа, пише Telegraph.

Правителството се стреми да изгради още около 20 000 турбини през следващите няколко години, така че да могат да генерират 20 GW мощност, които да се добавят към 19 000, които вече имат.

Жителите на засегнатите от плановете на правителството общини обаче се надигнаха срещу изграждането на масивни турбини в техните живописни райони, включително Абърдийншър, Хайлендс и Дъмфрис.  Според плановете турбини ще бъдат с височина до 850 фута, което е с размерите на повече от 60 двуетажни автобуса.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зелените политики се оказаха не толкова „зелени“: 16 милиона дървета са изсечени заради ветрогенератори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!