Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ в паника след разкритията на ПИК за американското посолство! Вижте как Кирил Петков влиза на среща със Сачева и иска главата на Рашидов

Паника в ГЕРБ след разкритията на ПИК, че хора от американското посолство са разпитвали за случая с Вежди Рашидов. Припомняме, че по-рано днес ПИК разкри как Сачева споделила пред част от парламентарната група на ГЕРБ, че й е звъняла Галя от американското посолство, за да й каже, че партньорите ни следят отблизо реакцията на партията след скандалния запис с Рашидов.

ПИК показа и коя е въпросната Галя - става дума за Галина Димитрова (в Linkedin Галина Събева), която работи като експерт по политическите въпроси към американското посолство и която е харесала поста на Сачева срещу Рашидов. 

Веднага след разкритията ни партията на Борисов задейства кризисен пиар и през други медии влезе в обяснителен режим. Дори е издействана позиция от американското посолство, в която се казва, че те нямат никаква намеса в казуса.

Боян Чуков пред "Гласове": Американските планове са много сериозна заплаха за България. Правителството ни води към превръщане във фронтова държава

Все едно някой официално очаква да си признаят, че въпросната Галя, която очевидно е приятелка на Сачева, е звъняла, за да пита какво ще се предприеме спрямо Рашидов.

Джефри Сакс: Вече не става дума, че Америка експлоатира света, а че Америка застрашава света

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Под давление на пресцентъра на ГЕРБ е изкарана и хронология на събитията, с която се прави целенасочен опит да се прикрие ролята на ППДБ и най-вече на Кирил Петков във вземането на решението да се иска оставка от Рашидов.

Според така публикуваната информация, от ГЕРБ разпространили искането за оставки в 19:47, в 20:09 Вежди съобщил, че си ги подава, а ППДБ излезли с призив да си подаде оставките в 20:21. Което, разбира се, е пълен нон сенс.

Първо, защото няма логика от ППДБ да му искат оставката, след като той вече е обявил, че ще стори това. 

Второ, защото от ГЕРБ услужливо пропускат няколко важни акцента. ПИК разполага с видео (може да го видите по-долу), заснето в 19:04 часа, на което се вижда как Деница Сачева, Костадин Ангелов и Кирил Петков влизат на разговор в стаята на ГЕРБ. Едва ли някой ще повярва, че тримата само са пили кафе и са си приказвали кой къде ще прекара лятната ваканция.

Срещата им продължава 5 минути, след което в 19:09 тримата се присъединяват към другите депутати от ГЕРБ. В 19:10 започва и сбирката на почти цялата парламентарна група на ГЕРБ, на която в началото присъства и Кирил Петков.

След като съпредседателят на ППДБ си тръгва от стаята, Сачева се обажда на Вежди Рашидов, малко по-късно Борисов също се включва по телефона, а накрая се прави и признанието за Галя от американското посолство.

Всички тези събития протичат преди 19:47 часа, когато е обявено решението на ГЕРБ да поиска оставките на Вежди Рашидов. Което не остава съмнение, че то е взето след съобразяване с мнението както на Кирил Петков, така и с това на американското посолство.

Вижте видео, заснето в 19:04 часа, на Кирил Петков, Деница Сачева и проф. Костадин Ангелов.

П.П. ПИК разполага и с видео от момента, в който депутатите на ГЕРБ влизат в стаята си за среща на парламентарната група (заснето в 19:09 часа). На срещата в началото присъства и Кирил Пеков. В цел да запазим анонимността на източниците ни от партията, засега няма да публикуваме видеото.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЕРБ в паника след разкритията на ПИК за американското посолство! Вижте как Кирил Петков влиза на среща със Сачева и иска главата на Рашидов (ВИДЕО) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!