Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Анчев: От тялото на държавата трябва да се отреже путинския тумор! Да реже плът, за да оцелее

След лична среща с президента Уудроу Уилсън, Троцки довежда в Русия с параход от САЩ 300 души, които се превръщат в гръбнака на първото комунистическо правителство

Иван Анчев  

Атлантически съвет на България

Може ли днес в България нацист да бъде съдия или прокурор? Или военен? Или офицер от службите за разузнаване, национална сигурност и правоохрана? Или общински/държавен служител? Не може, ще отговорите уверено вие. Защото нацизмът сам по себе си е антидемократична и антихуманна идеология, заклеймена от целия нормален (синоним на „демократичен“) свят. Съществуват някакви обществени утайки, които се прекланят пред нацизма, но те биват преследвани по законен път и подвеждани под отговорност. В някои държави като Германия наказанията за прослава на нацизма са драстични, в т.ч. и ефективен затвор. 

US аналитик: ЦРУ е главният световен спонсор на журналистиката, налагаща гледната точка на САЩ

Защо тогава да може в днешна България действащ съдия или прокурор, или който и да било от гореизброените категории държавни служители да бъде путинист? Забележете – не казвам „русофил“, а

 „путинист“, т.е. синоним на „нацист“ и „фашист“

Защо не се обръща внимание от страна на държавата на тази непосредствена заплаха за националната сигурност на България? 

ЦРУ модерира Уикипедия, разкри съоснователят на онлайн енциклопедията

Путин и Русия са ни обявили за неприятелска държава още в началото на 2022 г. Зам.-председателят на Съвета по сигурността на Руската федерация Медведев непрекъснато заплашва България с ракети и преки военни мерки. 

Джефри Сакс: Войната в Украйна беше провокирана от САЩ и това трябва да се помни, ако искаме мир

Онзи ден зам.-председателят на руската Дума Толстой открито заяви, че за България се готви украински сценарий. В същото време ние продължаваме да нехаем за скритите дълбоко в държавната структура индивиди, които от „полезни идиоти“ симпатизиращи на един престъпник и неговият  режим, много лесно могат да бъдат конвертирани в пълноценни помагачи в полза на една вражеска за нас държава – Руската федерация. 

Георги Марков: Жестоката истина за войната в Украйна и смъртната присъда на Тръмп

Христоматиен е примерът с една секретарка на ключова дирекция в МВнР, която беше поставила на десктопа си ликът на Путин – да му се любува целодневно. А колко информация преминава през една секретарка знаят и децата в първи клас… 

Джефри Сакс: Войната в Украйна беше провокирана от САЩ и това трябва да се помни, ако искаме мир

Член на Атлантическия съвет на България лично ми е разказвал, как при едно негово привикване за профилактична беседа в СДВР по повод остър коментар във ФБ срещу посещението на полк. Гундяев, по съвместителство и всерусийски патриарх, в канцеларията на оперативния работник висял портрет не на кой да е, а на Феликс Едмундович Дзерджински. 

На Кървавия Феликс!

В европейска и демократична България през XXI век! В армията не е по-различно – наскоро пенсионирани генерали като Шивиков са ясно доказателство до какви нива е достигнал путинизма в България. 

Време е българската държава да активира своите бели кръвни телца и да прогледне за разрастващия се навсякъде в държавното тяло путинистки тумор. Навременното лечение, включително и чрез инвазивни методи, в повечето случаи дава резултат. По същия начин като при туморното лечение, държавата трябва да започне да предприема инвазивни мерки. Да реже плът, за да оцелее. На помощ могат да се притекат съвременните технологии, даващи възможност за обработка на големи по обем бази данни. Има и подходящи софтуерни продукти, произвеждани и създавани от съюзнически нам държави. Където има воля – има и път. 

И когато някой „светне“, като съдията Гьонова от Стара Загора, че възхвалява Путин и неговия престъпен режим – да му се показва вратата. Такъв човек няма място в държавния апарат. И защото България е демократична държава, същият този путинист трябва да е благодарен, че се е отървал само с уволнение. Защото в любимата му Русия Путин би го изпратил в ГУЛАГ, защото е „чуждестранен агент“ (по съвременната терминология в Московията). 

Ние като общество се провалихме с декомунизацията и съпътстващата я лустрация

Не направихме нито едното, нито другото. Приехме един нефелен закон, с който обявихме комунизма за престъпен, но вместо денацификация по германски образец, получихме другарката Нинова, танцуваща на Бузлуджа. При лустрацията нещата са още по-трагични. Беше изпуснат момента и комунистическата номенклатура трансформира политическата си власт в икономическа. А към днешна дата няма и кой да бъде лустриран – старите ченгета от Държавна сигурност вече са в пенсионна възраст. Номенклатурата на БКП, поради геронтологичния характер на  партийната върхушката, вече не може да бъде активен субект в никакво политическо действие. 

Лустрирането на путинистите обаче, ще даде глътка въздух на българската държава очертаващата се все по-бясна борба с Русия на хибридния фронт. 

Нека путинистите да си живеят живота, да карат камион или такси (всички знаем за афинитета на шофьорите по „здравата ръка“), да продават в магазин или да садят люцерна. Никой няма да ги вкарва в затвора –  България все пак е правова държава. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Иван Анчев: От тялото на държавата трябва да се отреже путинския тумор! Да реже плът, за да оцелее

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!