Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на Африканския съюз определи като "недостатъчни" предложенията на Путин за безплатно зърно

Азали Асумани говори и за позицията на африканските държави по войната с Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли варианта за замразяване на конфликта

Председателят на Африканския съюз определи като недостатъчни предложенията на руския президент Владимир Путин за безплатни доставки на зърно за африкански държави, съобщи БНР.

Азали Асумани подчерта какво е необходимо на първо време в ситуацията на война с Украйна. Асуми обясни позицията в предавано чрез симултанен превод изявление в края на срещата на върха Русия - Африка в Санкт Петербург.

„Руският президент демонстрира, че е готов да ни помага в областта на зърнените доставки. Да, това е важно, но може и да не е съвсем достатъчно. Трябва да постигнем примирие“, каза председателят на Африканския съюз, който е и президент на Коморските острови.

Русия опрости $23 милиарда дълг на Африка

В петък лидери на африкански страни настояха пред руския президент Владимир Путин да предприеме съответните стъпки за прилагане на мирния им план за край на войната в Украйна и да поднови споразумението за износ на украинско зърно през Черно море, предаде Ройтерс.

В отговор Путин заяви, че мирното предложение внимателно ще бъде проучено и че на 6 от държавите, представени на форума в Санкт Петербург, ще бъде доставено безмитно руско зърно в рамките на следващите няколко месеца.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли варианта за замразяване на конфликта сега, защото това ще остави окупираните територии под руска власт и ще даде време на руските военни сили да се прегрупират.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шефът на Африканския съюз определи като "недостатъчни" предложенията на Путин за безплатно зърно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!