Следвайте "Буднаера" в Телеграм

3 март вече няма да е национален празник с промените в конституцията на ПП-ДБ... НЕЕВРОПЕЙСКО Е! НАЙ-Европейско – датата на Ньойския договор!!!

3 март да не бъде национален празник искат ПП-ДБ с промени в конституцията. На пресконференция те обявиха, че промените са част от „дългогодишните усилия на демократичната общност“.

Blagovest Evtimov Petrov
24 май е празник на Българската и С. Македонската писменост !!
Ако това стане наш нац. празник ще имаме проблеми с македонците!!!.....
.моля да изберем друга дата.....!!!.......примерно датата на Ньойския договор!!!

Ньойският договор изтече, искаме си земите веднага!

100 години след Ньойския договор престъпленията на българските историци към България продължават

Освен промяна на националния празник, промените, предложени от тях, включват преструктуриране на ВСС чрез разделяне на съдебния съвет на две; преформатиране на института на служебното правителство; ограничаване на властта на главния прокурор; въвеждане на индивидуална конституционна жалба; въвеждане на мандатност на кметовете – това са част от предложенията за конституционна реформа на ПП-ДБ и „Правосъдие за всеки“.

Коалицията ПП-ДБ предлагат 24 май да стане национален празник вместо Освобождението на България – 3 март.

Денят на Освобождението на България е националният ни празник от 1991 г. През 1951 г. 3 март е обявен от комунистите за остатък от великобългарския шовинизъм и е отменен с Кодекса на труда. С промените в конституцията ПП-ДБ предлагат да направят същото, което направиха и комунистите – отмяна на 3 март.

Идеята беше предложена от ГЕРБ в предишния парламент, но решението 24 май да стане националния ни празник не срещна подкрепа и не беше прието.

„Току що стана ясно, че според проекта за промяна на конституцията на ППДБ националният празник на България трябва да бъде сменен. Управляващият американски режим иска 3 март да бъде премахнат и на негово място да се сложи 24 май, написа във Фейбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Възраждане“ ще направи всичко, което е необходимо, за да не допусне осъществяването на американския план за унищожение на България“, коментира Костадинов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 3 март вече няма да е национален празник с промените в конституцията на ПП-ДБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!