Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън мобилизира военни за разполагане в Европа за операция „Атлантическа решителност“ в подкрепа на Украйна


Снимка: US Army

Белият дом публикува заповед на Джо Байдън от 13 юли, с която американският президент в качеството си на главнокомандващ въоръжените сили на САШ, свиква американски военни части за разполагане на активна служба в Европа в рамките на така наречената операция „Атлантическа решителност“.

Русия забранява операциите за смяна на пола

Операция „Атлантическа решителност“ е официалното име на неофициалната операция в подкрепа на войната в Украйна. Тя е финансирана от Европейската инициатива за възпиране и досега е предназначена за укрепване на НАТО. В заповедна не се съобщава точната локация за изпращане на американските военни, а е посочено само „в и около зоната на Европейското командване на САЩ“.

„С настоящото определям, че е необходимо да се увеличат активните въоръжени сили на Съединените щати за ефективното провеждане на операция „Атлантическа решителност“ в и около зоната на отговорност на Европейското командване на Съединените щати“, пише в заповедта на Джо Байдън.

Той нарежда активни звена на бреговата охрана да служат като звено на избрания резерв. Избраният резерв е „най-достъпната група войници от армейския резерв“, според обяснение на сайта американската армия .

Всички членове на Избрания резерв могат да бъдат мобилизирани в случай на извънредна ситуация и те са призовани да го направят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Байдън мобилизира военни за разполагане в Европа за операция „Атлантическа решителност“ в подкрепа на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!