Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия забранява операциите за смяна на пола

Автор: БТА

Долната камара на руския парламент - Държавната дума, прие днес и на третото, окончателно четене законопроект, който би забранил извършването на операции за смяна на пола, предаде Ройтерс. Снимка: ТАСС

Законопроектът забранява на медици да "извършват медицинска интервенция, предназначена да промени човешкия пол", както и да предписват хормонална терапия на пациенти.

Байдън мобилизира военни за разполагане в Европа за операция „Атлантическа решителност“ в подкрепа на Украйна

Прави се изключение за случаите на конгенитални аномалии при децата, в това число генетични и ендокринни заболявания, свързани с нарушено формиране на детските полови органи.

Всеки законопроект трябва да мине на три четения в долната камара на руския парламент (Федералното събрание), преди да бъде разгледан в горната камара - Съвета на федерацията, а след това даден на президента на Русия Владимир Путин за подпис, за да влезе в сила.

Бъдещият закон също така ще забрани да се променя полът в официалните документи за самоличност и няма да позволява на транссексуалните да осиновяват деца или пък да анулират действащ към момента на смяната на пола брак.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия забранява операциите за смяна на пола | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!