Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Тече спецоперация по екзекуцията на Румен Радев. Правителството му взима главата до Нова година, а ДАНС и Сарафов...

Тройната коалиция, която управлява държавата - ГЕРБ, ДПС и ППДБ, е взела решение да "приключи" презцидента Радев до Нова година, научи ПИК от два независима източника от централите на партиите.

Веднага след местните избори щяла да старита процедура по събиране на подписи за импийчмънт на държавния глава в Народното събрание. Хората на Борисов, Доган и Кирил Петков вече имали конституционно мнозинство по темата.

Радев ще бъде обвинен в държавна измяна заради позицията си около войната в Украйна и отказа да предостави оръжие на Зеленски. Депутатите ще ползват и доклади на ДАНС, според които последното служебно правителство на президента е осуетило няколко оръжейни сделки.

В момента превратът срещу Радев се подгрява с масирана телевизионна кампания срещу "Дондуков" 2, за която ПИК вече писа. 

Петър Воденски: А може пък Радев да се окаже най в час от геополитическа гледна точка

Петко Добрев: Посещението на Зеленски, Лъжата и Радев – Радев пропусна своя звезден час, за да влезе в световната политика

Според източниците на медията ни президентът контраатакувал чрез неочаквано сближаване с временния главен прокурор Борислав Сарафов, който държи при себе си разследванията за Бойко Борисов и Кирил Петков.

Битката ще е кървава, защото Радев има все още най-висок рейтинг сред политиците и ако усети непосредствена заплаха, ще призове към протести, твърдят източниците на ПИК.

В ход е и конструиране на пропрезидентска партия начело със служебните министри Атанас Пеканов, Крум Зарков и Весела Лечева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БОМБА В ПИК: Тече спецоперация по екзекуцията на Румен Радев. Правителството му взима главата до Нова година, а ДАНС и Сарафов... - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!