Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петко Добрев: Посещението на Зеленски, Лъжата и Радев – Радев пропусна своя звезден час, за да влезе в световната политика

Автор:
Петко Добрев

Радев пропусна своя звезден час, за да влезе в световната политика

Зеленски беше посрещнат в България. Той бе посрещнат като пратеник на Бог. Но очевидно тези, които го посрещнаха не са чели Библията, защото Бог е казал – НЕ ЛЪЖИ.

Посещението на Зеленски в България показа, че българските политици, които се определят като демократи, са приели като норма на политическо поведение Лъжата.

Президентът Радев показа,че неговият екип е далеч от нивото дори и на селски кметове, а той самият пропусна възможността да стане политик с геополитическа тежест.

Кои са мотивите ми да напиша тези редове?

Президентът Зеленски на срещата си с Радев най-брутално изрече една лъжа, която показва и неговата същност.
Той каза: „През 2014 и 2015 година имаше няколко документа, които европейските лидери Германия и Франция подписаха заедно с Украйна и Русия. Целта им беше Русия да увеличи мощността си, за да ни унищожи“.

Въпросните документи, за които Зеленски говори, не са халваджийски тефтери, а Минските споразумения, които бяха регистрирани в Съвета за сигурност на ООН и като такива станаха част от международното право. Но за тези споразумения бившите лидери на Германия и Франция, които тогава ги подписаха, наскоро споделиха, че са ги подписали с ясното съзнание, че те няма да бъдат изпълнени от Украйна, а ще осигурят време, за да може Западът да въоръжи украинците и така да се стигне до война. Така и стана – Украйна не изпълни Минските споразумения, Западът я въоръжи и днес войната бошува.

Ето защо смятам, че Зеленски изрече брутална лъжа, а човек, който лъже без значение дали е Зеленски или Путин, е лъжец. И щом като в България политици, определящи се като евроатлантически ориентирани, приемат лъжата като висша проява на демокрация, то „демократичната“ ни общност е неизличимо болна.

Радев пропусна своя звезден час, за да влезе в световната политика.
На тази брутална лъжа, произнесена от Зеленски, той трябваше да отговори с три въпроса:

- Г-н Зеленски, това, което в момента изрекохте, не е вярно и Вие го знаете много добре и Ви моля да престанем с лъжите. Вие, защо не изпълнихте въпросните Мински споразумения, които са регистрирани в Съвета за сигурност на ООН?

- Г-н Зеленски, ако бяхте изпълнили Минските споразумения, как щеше да изглежда днес Украйна, как щеше да изглежда и Европа?

- Г-н Зеленски, знаете ли каква цена плаща Европа и всеки българин за това, че не изпълнихте Минските споразумения?

Екипът на Радев трябваше да предвиди, че Зеленски ще изрече тази лъжа, защото той е свикнал никой да не му възразява и никой не го е поставял на място.

Съветниците на Радев трябваше да предвидят, че тази среща е единственото място, където някой може да постави въпроса на Зеленски как щяха да изглеждат Украйна и Европа, ако той беше изпълнил Минските споразумения.

Този въпрос отваряше вратите на световната политика за Радев, защото щеше да изрече онова, което и западните лидери искат да кажат, но условията не им позволяват. Ето защо смятам, че той пропусна своя звезден шанс и за това заслугата е на хората около него.Но както се казва такова им е нивото.

Днес е модерно да се възхвалява Зеленски и това се прави от мнозина. Всеки човек има правото на свое мнение и позиция, по който и да е въпрос- така поне би трябвало да бъде в свободния свят. Но да приемаш лъжата като нежна песен на демокрацията е погрешно.

На всички онези, които днес венцехвалят лъжата, ще кажа нещо като историк - не е далеч времето, когато украинците ще съдят всички онези техни лидери, които са възпрепятствали изпълнението на Минските споразумения и така са довели Украйна до истинска трагедия – безброй жертви и загубени територии. Защото всеки един от обикновените украинци има близък, който е жертва на войната. 

Дали днешните лидери на украинците имат най-близки родственици на фронта и някои от тях са загубили своя живот е въпрос, на който утре всеки обикновен украинец ще иска отговор. 

А за онези, които се съмняват в написаното от мен, ще направя едно допълнение.

САЩ не са страна по Минските споразумения и няма да бъде толкова трудно по време на един обяд между световните лидери да бъдат начертани границите, с които Украйна окончателно ще загуби свои територии. А под начертаните граници вероятно ще бъде изписано – съд за виновниците, които не изпълниха Минските споразумения.

И накрая все пак да обобщим с няколко думи изводите след посещението на Зеленски в България. Той бе посрещнат като пратеник на Бог. Но очевидно тези, които го посрещнаха не са чели Библията, защото Бог е казал – НЕ ЛЪЖИ. 

По всяка вероятност той не държа реч в Народното събрание, защото имаше вероятност някой народен представител да му постави въпросите, които посочих по-горе. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Петко Добрев: Посещението на Зеленски, Лъжата и Радев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!