Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ пратиха военен самолет за идентифициране на ядрени взривове и радиация в Гърция


Източник: ADSB Exchange

Военен самолет WC-135R Constant Phoenix на ВВС на САЩ кацна в американската военновъздушна база „Суда бей“ на остров Крит в Гърция. Именно от тази база американските разузнавателни дронове RQ-4B Global Hawk и самолетите RC-135W Rivet Joint патрулират в района на Черно море.

WC -135 Constant Phoenix е самолет със специално предназначение,  използван от ВВС на САЩ. Мисията му е да събира проби от атмосферата с цел откриване и идентифициране на ядрени експлозии и радиация.

Това необичайно посещение на американския самолет съвпада с медийната кампания на Киев през последната седмица, че е възможен ядрен удар. Хората се призовават да се запасят с йод чрез разяснителна кампания в украинските медии.

Зеленски обвини руските сили, че са минирали АЕЦ „Запорожие“, която е под руски контрол, и искат да я взривят, за да спрат украинската контраофанзива.

Русия отрече тези обвинения и също обвини Киев, че подготвя провокация с изтичане на радиация, за което да обвини руските сили.

Учени направиха симулация на ядрена война: 5 млрд. души в САЩ, Европа, Русия и Китай ще загинат заради т.нар. ядрена зима (ВИДЕО)

Междувременно двама американски сенатор внесеоха резолюция, която предвижда НАТО да влезе във войната в Украйна в случай на ядрен удар или инцидент в ядрено съоръжение в Украйна, защото изтеклата радиация би застрашила съседните държави от НАТО.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм и колегата му от Демократическата партия – сенатор Ричард Блументал, обясниха, че резолюцията ще даде право за директно влизане във войната срещу Русия на страните-членки на алианса.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ пратиха военен самолет за идентифициране на ядрени взривове и радиация в Гърция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!