Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учени направиха симулация на ядрена война: 5 млрд. души в САЩ, Европа, Русия и Китай ще загинат заради т.нар. ядрена зима (ВИДЕО)

Източник: Future of Life Institute

Какво ще се случи, ако избухне ядрена война между Русия и САЩ? Какви ще са последиците за света? Кой би оцелял?

Учени от Future of Life Institute създадоха симулация на мащабна ядрена война между Русия и САЩ. Вижте какво ще се случи в първите 100 дни след изстрелването на ядрени ракети:

Съгласно некласифицирани данни, последиците ще изглеждат така:

Когато едната страна изстреля ядрени ракети, другата страна ще ги засече и ще отвърне на атаката още преди удара.

Американска подводница ще изстреля ядрени ракети западно от Норевегия по Русия, като времето, необходимо за изстрелване, е 10 минути. Руски подводници северно от Канада  ще започнат да стрелят по САЩ няколко минути по-късно.

Най-първите удари са електромагнитни на голяма височина, унищожавайки електроники и електропреносни мрежи чрез създаване на електромагнитен импусл от десетки хиляди волта на минута. Следващите удари целят командни и контролни центрове, както и съоръжения за изстрелване на ядрени оръжия. Половин час ще отнеме на наземно базирани междуконтинентални ядрени ракети да достригнат целта си. Големите градове ще станат обект на атаки както заради намиращите се в тях военни съоръжения, така и за да се попречи на следвоенното възстановяване на врага. На някои крилати ракети ще им трябват часове, за да достигнат целта си.

Всеки удар създава огнено кълбо, което е толкова горещо, колкото ядрото на Слънцето, последвано от облак от радиоактивна гъба. Тези интензивни експлозии унищожават намиращите се наблизо хора, заслепяват и предизвикват пожари. Разрастването на ядреното кълбо след това предизвиква ударна вълна,  която разрушава близките сгради.

Великобритания и Франция имат ядрени оръжия и са задължени от чл. 5 на Договора за колективна отбрана на  НАТО да зищитят САШ. Така че Русия ще удари и тях. Огнени кълба ще погълнат много градове, където ветрове със скоростта на урагани ще разпалят пожарите. Пламъците ще погълнат всичко, което може да гори, разтапяйки стъкло и някои метали, и превръщайки асфалта в запалима гореща течност.

Но експлозиите, електромагнитният импулс и радиацията не са най-лошото: ядрената зима е най-лошто. Тя ще бъде причинена от черния въглероден дим от огнените бури.

Атомната бомба над Хирошима предизвика такава ядрена огнена буря, но днешните водородни бомби са много по-мощни. Голям град като Москва с 50 пъти по-голямо население, може да създаде много повече дим. Огнените бури ще изпратят кълба черен дим до стратосферата (горния слой на атмосферата, разположен на височина между 11 и 50 км.), много над дъждовните облаци, които иначе биха измили дима.

Този дим ще се нагрява от слънцето, издигайки се нагоре като балон с горещ въздух в продължение на десетилетие. Високите въздушни течения са толкова бързи, че ще отнема само няколко дни на този дим да се разпростре в северната хемисфера на земното кълбо.

Междувременно Земата ще започне да замръзва, дори през лятото, като температурите в Канзас ще паднат с минус 20 градуса. В други райони температурите ще паднат два пъти повече. Скорошно научно изследване прогнозира, че 5 милиарда души ще умрат от замръзване – 99% от тях в САЩ, Европа, Русия и Китай.

В ядрената война няма победители, губим всички.

Обективно: Моля, споделете това видео, защото колкото повече хора знаят какво всъщност би причинила ядрена война, толкова по-малко вероятно е тя да се случи. Благодаря Ви!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Учени направиха симулация на ядрена война: 5 млрд. души в САЩ, Европа, Русия и Китай ще загинат заради т.нар. ядрена зима (ВИДЕО) - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!