Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин показа проектодоговора за мир от 2022 г., който Украйна е подписала, но след това се е отказала


Стоп кадър от пресконференцията на Путин с делегацията на африканските лидери, на която руският президент показа проектодоговора за мир с Украйна от 2022 г. Снимка: Twitter

Владимир Путин връчи на африканска делегация проекта на Истанбулското споразумение за уреждане на войната в Украйна, което е било подписано от украински преговорящи в Турция през пролетта на 2022 г. Делегацията на африканските лидери пристигна в Москва в опит да договори мирно споразумение между Русия и Украйна. Ден по-рано делегатите се срещнаха и със Зеленски.

„Ето го! То съществува!“ каза Путин, показвайки документа, подписан от украински представител. „И съответно се нарича договор за постоянен неутралитет и гаранции за сигурност на Украйна. Точно за гаранциите осемнадесет клаузи“, отбеляза руският президент.

„Освен това към него има и анекс. Те [клаузите-б.р.] засягат и въоръжените сили, други неща. Всичко е уточнено – до частите бойна техника и личния състав на въоръжените сили. Документът е тук!“, каза Путин и добави, че проектоспоразумението е парафирано и подписано от украинската делегация.

„Но след като изтеглихме войските от Киев, както обещахме, киевските власти, както обикновено правят техните господари, хвърлиха всичко на бунището на историята. Нека го кажем ясно. Ще се опитам да го кажа интелигентно. Отказаха се“, добави той.

„Всички проблеми в Украйна започнаха след държавния, противоконституционен, въоръжен и кървав преврат през 2014 година. И този преврат беше подкрепен от западни спонсори. Те, в интерес на истината, не се колебаят да говорят за това“, каза Путин на пресконференция с южноафриканския президент Сирил Рамафоса и други делегати от Африка. Президентът Сирил Рамафоса разкри план за мирно уреждане на конфликта.

Украйна започна мобилизация в западните си региони, защото в източните не остана никой

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин показа проектодоговора за мир от 2022 г., който Украйна е подписала, но след това се е отказала

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!