Андрей Райчев: Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното

Автор: бТВ

"България за първи път се разминава с Европа по същество в три неща", каза социологът Андрей Райчев в "Тази сутрин" по БТВ. 

"Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното. Второ, масовият човек в Европа е абсолютно убеден в зеленото, нашите не щат. Третото, е тази цялата серия либерално - гей, там се разминаваме много", твърди още той. 

Тагарев създава специализирани звена за борба с руската дезинформация в България

Според него се променят позиции по фундаментални въпроси. "Например, по въпроса да има ли главен прокурор изобщо в България. Известно време всички твърдяха, че няма да има главен прокурор", казва той. "Даниел Вълчев каза: Нямате главен прокурор, получавате 30 потенциални Гешевци", добави още социологът.

Според него, самото ни правителство е сглобено по еклектичен и неестествен начин. "То е брак по сметка", смята той. 

Това разминаване е много опасно нещо и затова ни трябва време това напрежение да спадне, смята още той. "Ние сме най-проевропейската нация, малко по-сложен е въпросът с НАТО, но България като цяло няма съмнение, че трябва да продължи да съществува в тези два съюза. Нарушаването на това би довело до огромна катастрофа в страната", твърди Андрей Райчев. 

Според него, разминаването ни с Европа е по съдържанието на своята политика и това е т. нар. проблем "Костадинов". "Не Костадинов създава проблема, а проблемът създава Костадинов", казва той. Правителството няма да продължи повече от година, смята още той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Андрей Райчев: Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!