Браво, ВСС: Иван Гешев задвижи партията си, краде електората на „Възраждане“

Гешев се оплака пред ЕП, че е махнат, защото щял да арестува Путин, ако дойде в България

Благодарение на мафиотизирания ВСС Иван Гешев почти сигурно прави нова партия, научи „Галерия“ от отлично информирани източници в Съдебната палата. Съвсем доскоро главният прокурор искрено се колебаел дали да влиза в политиката, но последните събития и предсрочното му освобождаване от поста категорично наклонили везните в тази посока.

Неслучайно в близки до Гешев медии излезе социологическо проучване от неназована агенция, че 55% от българите одобрявали дейността му от последните дни. Странен обрат, предвид факта, че според официалните изследвания обвинител номер 1 доскоро имаше мижаво одобрение от едва десетина процента. Активизира се и тролската мрежа в социалните мрежи, която възторжено възхвалява главния прокурор. Целта на мероприятието е да вдигне спихналият рейтинг на магистрата.

Новата формация на Иван Гешев щяла да е с патриотична насоченост, твърдят източниците ни. Затова и в последните си изяви той прави патриотарски изказвания в стила на „да живее България“. Знаме на формацията ще е митичният прокурор Джовани Фалконе, когото Гешев цитира под път и над път, нищо, че понякога го бърка със съдия. Основните лозунги ще са свързани с битката с престъпността, олигархията и „политическата мафия“ – все теми, по които главният прокурор се упражнява от доста време насам.

Една нова патриотична партия, оглавена от Иван Гешев, категорично ще открадне гласове от „Възраждане“, твърдят социолози. Не всички симпатизанти на Костадин Костадинов са крайни русофили, а и с последните си изцепки в парламента формацията му губи фенове.

Самият Костадинов е наясно, че евентуална партия на Гешев ще открадне част от електората на „Възраждане“. Той обаче ще се прави на ни лук ял, ни лук мирисал, защото главният прокурор държи на трупчета делото му за злоупотреба с партийна субсидия.

Формално погледнато, посолствата също не са против Гешевите политически амбиции, защото те ще отслабят проруската партия на Костадинов.

Папките с дискредитираща информация за политици и бизнесмени в шкафчето на главния прокурор са друг коз, заради който той поглежда към политиката. С този „опасни“ документи е трудно да се намерят спонсори от средите на едрия бизнес. Политиката е единственото сигурно убежище за Гешев, защото ще му гарантира и един вид имунитет. Всяка атака срещу него ще се представя като политическа репресия, коментират източниците ни.

Самото решение за отстраняване на Гешев бе взето в негово отсъствие с 16 гласа „за“ и 4 „против“. Така той си спечели незавидно място в историята, защото стана първият главен прокурор, който е освободен предсрочно с мотив „уронвано на престижа на съдебната власт“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Браво, ВСС: Иван Гешев задвижи партията си, краде електората на „Възраждане“ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!