Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев се оплака пред ЕП, че е махнат, защото щял да арестува Путин, ако дойде в България


Иван Гешев заяви, че ще говори в България след изслушване в Европейския парламент. Стоп кадър: БТВ

„Каквото имам да кажа, ще го кажа в България. Говорих за руското влияние и корупцитя, всичко, което интересува нашите партньори“. Това е единственият коментар, който направи главният прокурор Иван Гешев пред българските журналисти след изслушването му в Страсбург.

Русия показа видео с пленени танкове „Леопард“ и бойни машини „Брадли“

Американското посолство изпрати български депутати без „Възраждане“ в САЩ

Изслушването на Иван Гешев на заседанието на Мониторинговата група на Европейския парламент (ЕП) за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Страсбург продължи необичайно кратко. Той си тръгнал след 20 минути. В 90% от времето главният прокурор е говорил за Русия, в 10% за натиск върху себе си. За „Барселонагейт“ и „Златните кюлчета“ е споменал само мимоходом с няколко изречения. Въпреки че заседанието беше закрито, „Гласове“ публикува част от изказването на Гешев пред евродепутатите:

May be an image of 2 people, hospital and text that says 'путин с нас ли E Ð стаята? не разбирате той иска да ME махне, пуска ми пиратки, защото казах, че ще го арестувам.'
Facebook

„Според мен всичко започна да се развива в момента, в който бях на посещение на моите приятели в Украйна и заявих съвсем откровено, че аз съм единственият българин, който го е казал на висок глас, че ако г-н Путин дойде в България, ние ще спазим нашите международни ангажименти и ще го предадем на международния наказателен съд. Според мен, това беше началото. След това има една поредица от действия, включително опитите за моето убийство и съответно политически действия за законови промени, които според мен целят овладяване на българската съдебна система.

През тези три години за първи път в българската история бяха разкрити шпионски групи от Русия. Бяха обявени за persona non grata над 11 дипломати, множество лица, които се считаха за недосегаеми и се укриват в Дубай и на други места. Тези хора разполагат с огромен финансов ресурс и това може би отговаря на въпроса Ви защо се получават оплаквания.

За мен борбата с руския шпионаж е на първо място, защото руското влияние е доста сериозно в България, а целта в момента е овладяване и на съдебната власт.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев се оплака пред ЕП, че е махнат, защото щял да арестува Путин, ако дойде в България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!