Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България е единствената страна в Европа, в която над половината българи виждат Русия като партньор


Източник: Източник: ECFR - ecfr.eu

Едва 3% от българите искат пълно скъсване на връзките с Русия, а повече от половината виждат Русия като партньор. Това показват данни на социологическо проучване на Европейския съвет за международни отношения. В същото време 51% от анкетираните в България искат страната ни да поддържа отношения на сътрудничество с Москва.

Проучването на общественото мнение е проведено сред възрастното население (на възраст 18 и повече години), през април 2023 г. в 11 държави от ЕС (Австрия, България, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Испания и Швеция ). Общият брой на анкетираните е 16 168.

Сред изследваните страни България е единствената, в която по-голямата част от обществеността продължава да вижда Русия като „съюзник“ или „партньор“ на Европа и където това мнение се е променило малко от 2021 г. насам.

На въпрос за отношенията на „тяхната страна“ с Русия след приключване на войната мнозинството в Унгария, както и в България, вижда Русия като „съюзник“ или „партньор“.

Робърт Ф. Кенеди: Поставихме ядрени оръжия в Румъния и Полша за превантивен удар срещу Русия. Това е непростимо

Бойният химн на Блинкен: Мразя руснаците и нека кръвта се лее

51% от анкетираните българи смятат, че България трябва да има отношения на пълно сътрудничество с Русия. 33% са на мнение, че страната ни трябва да има ограничени отношения, 13% са отговорили, че не знаят и едва 3% са за пълно прекъсване на всякакви връзки с Русия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: България е единствената страна в Европа, в която над половината българи виждат Русия като партньор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!