Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Триумфът на Ердоган и провалът на плановете на Запада

Триумфът на Ердоган и провалът на плановете на Запада.

Интересното е, че прозападните либерални социологически организации прогнозираха убедителна победа за Кълъчдароглу както на първия, така и на втория тур. Така например само в събота ORC даде на лидера на опозицията 50,8%, докато Ердоган получи само 49,2%. В първия кръг обаче същата компания прогнозира 51% за Кълъчдароглу, а някои други цели 53%.

Това показва цялата фалшивост и пропаганден характер на тези „анкети“, поръчани от прозападните сили, които се стремят да наложат на общественото мнение както у нас и в чужбина неизбежността на победата на обединената опозиция. Нашият слугинаж около два часа,след като Ердоган получаваше поздрави от световните лидери,продължиха с лъжите си.

Програма на Държавния департамент на САЩ: Българите са „медийно неграмотни“ и трябва да бъдат обучени на какво да вярват

Но стратегията на настоящата американска и европейска администрация, които се надяваха да отстранят действащия президент с ръцете на „национален алианс“, който в крайна сметка включваше напълно разнородни сили от ултрадесни националисти до левичари и либерали, претърпя ясен провал.

И сега, след втория тур и голяма избирателна активност с лека разлика от 4 процента, същите САЩ, Обединеното кралство и ЕС вече не могат да нарекат настоящия вот и самия процес недемократични и несвободни. И като се има предвид безусловната победа на ПСР и десните консервативни сили на парламентарните избори на 14 май, надеждата за „цветна революция“ също изчезна.

И поради факта, че от вечерта на 28 май лидерите на различни страни започнаха да поздравяват Ердоган за победата му, би било напълно безсмислено да се организират безредици по улиците.

Резултатът, унищожителен за проамериканската и проевропейска опозицията, беше триумф за избраната стратегия на турската управляваща класа, която реши да изиграе демократичната карта и да позволи на опозицията да се изфука, да издуха парата и да стигне до втория тур на президентските избори за първи път в политическата история на турската република. Това беше хитър ход за неутрализиране на протестните настроения на опонентите на Ердоган, които сега, след второто поражение, се трансформират в деморализиран и разпадащ се изкуствен блок от разнородни сили.

72% от гласувалите у нас турци с двойно гражданство са подкрепили Кълъчдароглу.Дали е грешка на Доган и Мустафа Карадайъ скоро ще разберем.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!