Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шестият „Поход за мир“ поиска България да не изпраща оръжия на Украйна


Снимка: Twitter

Демонстрация по надслов „България – зона на мира“ се проведе в София и в още 39 града на България и няколко в чужбина – това е 6-ото издание на „Похода за мир и неутралитет“, организиран от Инициативен комитет и неправителствени организации. „България е зона на мира, България не участва нито с хора, нито с оръжие, боеприпаси или резервни части в никоя война“, бяха водещите послания на събитието.

Вицепрезидентът на ЕК: Движението за мир и срещу въоръжаването на Украйна е особено опасно

Основното искане е България да запази неутралитет и да не праща оръжия на Украйна. Сред участниците в днешната демонстрация бяха лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, какти и други представители на партията, също представители на БСП и лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Участниците в демонстрацията днес отново се събраха пред пилоните на НДК. Те се отправиха на шествие към сградата на парламента, за да популяризират каузата за запазване на мира, обявявайки, че България не трябва да участва във никаква война, страната ни трябва да е свободна и независима и да има в нея бъдеще за децата. Един от лозунгите на кампанията е: „Децата на България са родени, за да живеят в мир“.

Протестиращите отправиха следните искания: „Искам да се защитават националните интереси на България, не да работим под диктат на Америка, на Западна Европа и т.н.“, „Да няма война, който иска война –  да му дават по един автомат и да ходи“;“Българският народ не иска война“.

Организирана е и подписка за провеждане на референдум „За мир и неутралитет“, която е в ход, като към момента  е подкрепена от близо 50 000 души.

По време на проявата беше инициирана още една подписка – срещу джендър идеологията и в защита на децата и българското семейство.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шестият „Поход за мир“ поиска България да не изпраща оръжия на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!