Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вицепрезидентът на ЕК: Движението за мир и срещу въоръжаването на Украйна е особено опасно


Вицепрезидентът на Европейската комисия Вера Йоурова е разтревожена, че подкрепата за Украйна отслабва, снимка: Twitter/@JorgWojahn

Проруските наративи се увеличават в държавите-членки на ЕС и все повече хора виждат конфликта в Украйна в този смисъл, заяви вицепрезидентът на ЕК Вера Йоурова в интервю за германския вестник „Билд“. Тя поиска държавите-членки на ЕС да харчат повече пари за „стратегически комуникации“, защото „руската пропаганда“ оказва силно влияние върху гражданите.

Руските държавни медии трябва да останат забранена в региона, докато независимите руски медии, базирани в европейски страни, се нуждаят от подкрепа, добави тя.

Американски сенатор към Зеленски: Руснаците умират, това са най-добре похарчените ни пари

Нюланд: САЩ подготвят украинската контраофанзива от месеци

Вицепрезидентът на ЕК: Движението за мир и срещу въоръжаването на Украйна е особено опасно

Русия нареди арест на главния прокурор на МНС, поискал арест на Путин

Чешкият политик, вицепрезидент на комисията и еврокомисар по въпросите на ценностите и прозрачността, изрази загрижеността си от нарастващата популярност на руските позиции по въпроси като конфликта в Украйна.

„В много страни тезата, че Русия не е агресорът, а жертвата, се увеличава“, каза Йоурова. – „В Словакия повече от 50% от населението вярва в конспиративни теории, включително тези за руската агресивна война. До ден днешен подценяваме влиянието на руската пропаганда“.

САЩ организират и подготвят бившите европейски социалистически страни да воюват срещу днешна капиталистическа Русия

Проблемът с гражданите на ЕС, които са съгласни с руската позиция, е, че Москва „инвестира милиарди в своята пропаганда и ние почти нищо не правим за противодействие“, твърди Юрова. Тя призова държавите членки да инвестират повече в „стратегическите комуникации и борбата с дезинформацията“.

Мъск обвини „Белингкет“ на Христо Грозев, че изпълнява психологически операции

Германия, предположи Йоурова, е особено важна мишена за Русия. Тя каза, че се притеснява от „проникването на движението за мир“ в страната. „Най-много ме тревожи проникването на движението за мир. Твърдението, че всеки, който доставя оръжие, е войнолюбец, е изключително опасно. Това само отслабва подкрепата за Украйна, каза Юрова.

Комисарят похвали цензурата на руските медии в ЕС, описвайки ги като „не медии“, а по-скоро „военновременно пропагандно оръжие“, което няма място в Европа.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Вицепрезидентът на ЕК: Движението за мир и срещу въоръжаването на Украйна е особено опасно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!