Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СЗО: „Необичаен“ скок на остър миокардит при бебета

Властите във Великобритания разследват „необичаен“ скок на остър миокардит, който е засегнал 15 бебета в Уелс и Англия и е убил поне едно, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Във вторник СЗО предупреди, че има увеличение на случаи на остър миокардит при новородени и кърмачета между юни 2022 г. и март 2023 г. в Уелс и Англия.

В съобщението се казва, че това е свързано с ентеровирусната инфекция, която рядко засяга сърцето.

Говорител на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство потвърди пред The Epoch Times, че 10 бебета са диагностицирани в Уелс и пет са диагностицирани в Англия.

СЗО заяви, че „въпреки че ентеровирусните инфекции са често срещани при новородени и малки кърмачета, отчетеното увеличение на миокардит с тежък изход при новородени и кърмачета, свързани с ентеровирусна инфекция, е необичайно“.

В същата болница (обхващаща региона на Южен Уелс) през предходните шест години „е идентифициран само още един подобен случай“.

СЗО оцени риска за общественото здраве като нисък, но добави, че в определени ситуации „може да е препоръчително да се затворят детските заведения и училища, за да се намали интензивността на предаване“.

Властите в Англия и Уелс в момента разследват нарастването на случаите.

Д-р Шамез Ладани, консултант педиатър в UKHSA, заяви пред The Epoch Times по имейл, че „като се има предвид по-високият от средния брой случаи в Уелс през есенно-зимните месеци при много малки бебета, UKHSA разследва ситуацията в Англия, за да види дали тук са наблюдавани подобни случаи и дали има някакви фактори, които водят до увеличаване на случаите.“

UKHSA не отговори на въпросите за изключване на всякакви връзки с ефектите на ваксината срещу Ковид.

Public Health Wales в началото на май обяви, че изследва клъстер от тежки ентеровирусни инфекции с миокардит, които се срещат при много малки бебета от региона на Южен Уелс.

Случаите са настъпили от юни 2022 г. с пик през ноември 2022 г., включващи бебета на възраст под 28 дни.

Десет бебета са развили миокардит в рамките на този клъстер. Едно бебе остава в болница, осем се лекуват като амбулаторни пациенти, а едно бебе е починало.

$11 млн. са получили акушер-гинеколози, препоръчващи ваксини срещу Ковид на бременни

Робърт Ф. Кенеди: Ваксините срещу Ковид бяха военен проект от самото начало

Необяснимо висока смъртност в Германия: 180 000 смъртни случая повече

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: СЗО: „Необичаен“ скок на остър миокардит при бебета

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!