Следвайте "Буднаера" в Телеграм

$11 млн. са получили акушер-гинеколози, препоръчващи ваксини срещу Ковид на бременни


Снимка: Wikimedia/NIAID/Creative commons

Американският колеж по акушерство и гинекология (ACOG), основната професионална членска организация за акушер-гинеколози в САЩ, е получила безвъзмездни грантове от 11 милиона долара от здравните власти по време на пандемията, показват данни от регистъра на федералните договори на САЩ.

Робърт Ф. Кенеди: Ваксините срещу Ковид бяха военен проект от самото начало

Според условията на грантовете акушер-гинеколозите е трябвало да следват, да изпълняват и да налагат политиката на здравните власти по време на пандемията. Една от политиките на правителството е да убеди бременни жени да се ваксинират срещу Ковид, макар и с ваксини в експериментална фаза и без достатъчно и изчерпателни данни за тяхната безопасност.

Получаването на парите от безвъзмездната помощ зависи от пълното спазване на ACOG на насоките на Американския център за контрол на общественото здраве (CDC) относно Ковид. Това показват документи на CDC, получени по закона за достъп до информация от America Out loud.

„В замяна на финансирането ACOG абдикира от собствената си медицинска отговорност, злоупотребявайки с доверието на уязвимите пациенти, за да се превърне в рупор на федерално правителство. Поведението на ACOG и неуспехът да разкрие  своя конфликт на интереси е дълбоко неетично и символизира широко разпространената корупция в съвременната медицина“, написа в Twitter д-р Тес Уолрий, лекар и основател на Световния съвет за здраве.

„На бременните жени с право се казва да избягват всички несъществени лекарства, особено ако са нови, и дори определени храни по време на бременност. Това е крайъгълен камък на етичната медицина“, коментира д-р Уолрий.

Споразумение за сътруничество или как правителството налага решенията си на акушер-гинеколозите

На 1 февруари 2021 г. ACOG са получили първото от трите безвъзмездни финансирания от Центъра за контрол на общественото здраве на САЩ (CDC) с подписването на „Спорaзумение за сътрудничество“, направени по време на пандемията. Според документа ACOG ще получат над 11 милиона долара безвъзмездни средства през следващите години.

Но има уловка. Според документите, получени по Закона за достъп до информацията,  отпускането на парите от безвъзмездната помощ зависи от пълното спазване от страна на ACOG на насоките на CDC относно инфекцията и контрола на Ковид-19.

На 23 април 2021 г. директорът на CDC д-р Рошел Валенски обяви на брифинг в Белия дом, че CDC препоръчва всички бременни жени да се ваксинират срещу Ковид-19.

Следвайки примера на CDC, на 30 юли 2021 г. ACOG, заедно с Обществото за майчина фетална медицина (SMFM), започна да одобрява ваксинацията срещу Ковид-19 по време на бременност,въпреки че клиничните изпитвания все още не включаха бременни жени.

Съобщението на ACOG от 30 юли 2021 г., което силно препоръчва ваксинация срещу Ковид-19 по време на бременност, е остър обрат от предишната позиция на организацията по въпроса. През месеците на пандемията, предхождащи 30 юли 2021 г. (декември 2020 г. до 21 юли 2021 г.), официалната препоръка на ACOG е да се даде на бременните жени свободата да избират: „В интерес на автономията на пациентите ACOG препоръчва бременните да бъдат свободни да вземат собствено решение относно ваксинацията срещу Ковид-19“.

Препоръката на ACOG рязко се променя на 30 юли 2021 г. Вместо автономията на пациента, независимата клинична преценка и информираното съгласие за известните и неизвестните рискове от ваксините срещу Ковид, препоръките на ACOG вече следват насоките на здравните власти.

Документите, получени по Закона за достъп до информация, разкриват други два гранта по Споразумението за сътрудничество, на обща стойност над 5 000 000 долара безвъзмездни средства за ACOG, за проект, наречен „Ангажиране на доставчиците на здравни грижи за жени за ефективни разговори за ваксини срещу Ковид-19“. Друга отделна безвъзмездна помощ е за проект, озаглавен „Подобряване на способността на акушер-гинеколозите да подкрепят ваксинацията срещу Ковид-19, психичното здраве, социалната подкрепа“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: $11 млн. са получили акушер-гинеколози, препоръчващи ваксини срещу Ковид на бременни

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!