Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Гешев: Ужасяващо! Добре, че смених колите в последния миг, притеснявам се за децата

Взривът е избухнал в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.

Току що Илон Мъск пусна сателитна снимка на реалния рамер на кратера от атентата по главния прокурор

Автор:
Валерия Велева

Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха. Това заяви за Епицентър.бг главният прокурор Иван Гешев.

Само да попитам: Първи май, празничен ден, пътуването му до курорта "Цигов чарк" служебно ли е или частно?

Взривът е бил ужасяващ, посочи той и подчерта, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине. 

Ей тука е имало атентат преди малко… срещу Гешев…
За първи път да направят здрав асфалт без дупки ей
#ХарварТмайка

May be an image of 1 person, grass and road

Както вече написахме, Гешев си завърнал късно от Украйна и задържал бронираните коли,  с които е пътувал за Украйна. Трябвало е след това да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

Явно атентаторите са били уведомени за промяната в плановете и са заложили взрива по пътя София-Самоков. но не са отчели, че той може да смени автомобила, в който се вози лично. Взрив е бил заложен и по пътя за Турция, твърдят от службите.

Експлозията пред кортежа на главния прокурор е стана около 11.45 ч. на пътя София - Самоков.

Той се е връщял от Боровец заедно със семейството си, в кортежа са били съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия.

Главният прокурор е бил мишена за убиване. Взривът е избухнал в момента, в който автомобилът на главния прокурор се е изравнил с мястото. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки. 

May be an image of text
Трите килограма тротил са били поръчани на човек близък до герп и той по навик е доставил само триста грама. ХарварТ Майка

Несъответствия между твърденията на разследващите атентата срещу Гешев и фактите

Това заяви на брифинг на директора на НСлС и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов. Той работи на терен. 

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че главният прокурор е пътувал към София. Взривът е бил на завой. На място се е образувал кратер с дълбочина 30-40 см. Взривът е имал ясна насоченост към пътя. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., но и с множество осколки.  

Провеждат се оглед, следствени действия, с кучета се търсят следи, намерени са определени маркери в местността. Професионално подготвено и добре изпълнено. Само случайност е спасила главния прокурор, семейството му и служители. 

Към момента Наказателното производство е за терористичен акт, каза шефът на следствието.  

И допълни, че ще се изследва цялата пръст отдолу, както и химическия състав на взривното устройство. 

Взривът е избухнал в момента, когато автомобилът на главния прокурор е минал в средата на голям дъгообразен завой, където скоростта се намалява много. Заложено е наистина професионално, поясни още шефът на следствието.

Сарафов заяви, че с главния прокурор се чува непрестанно, както и че не може да каже кои са заподозрените. 

По-късно говорителят на главния прокурор Сийка Милевапосочи в изявление, че Гешев няма да дава официално изявления по случая. 

От пресцентъра на прокуратурата разпространиха съобщение, от което става ясно, че досъбедното производство е за тероризъм, като законът предвижда затвор  от 5 до 15 години.  

В изявлението си Милева посочва, че право да разгласяват информация от разследването имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след дадено разрешение - говорителят на главния прокурор и заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба - Борислав Сарафов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев пред Епицентър: Ужасяващо! Добре, че смених колите в последния миг, притеснявам се за децата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!