Следвайте "Буднаера" в Телеграм

С напускането на Тъкър Карлсън Fox Corp загуби половин милиард долара от пазарната си стойност


Тъкър Карлсън

Напускането на Тъкър Карлсън, най-популярният водещ в праймтайма на Fox News, струва на компанията-майка на канала повече от 500 милиона долара пазарна стойност, сочат данни за търговията на акциите на Fox Corporation.

Акциите от клас А на Fox Corporation поевтиняха с цели 5,4% в понеделник, преди да намалят загубите до 2,95%. Спадът настъпи малко след като компанията обяви плановете си да се раздели с Тъкър Карлсън след повече от десетилетие.

Оттеглянето на Карлсън дойде няколко дни, след като телевизионният оператор се съгласи да плати 787 милиона долара за уреждане на дело за клевета, заведено от Dominion Voting Systems. Преди това фирмата заведе дело срещу телевизията за клевета в съд в Делауеър, твърдейки, че водещи на Fox, включително Карлсън, са популяризирали „безпочвени“ твърдения за измама на президентските избори през 2020 г.

Нито Fox News, нито Карлсън разкриха причините за раздялата. Телевизията съобщи само, че епизодът от миналия петък на „Tucker Carlson Tonight“, който привличаше аудитория от над 3,7 милиона, е последният и че новинарска емисия ще бъде излъчена в часовия слот от понеделник вечерта.

Спекулациите за следващото работно място на Карлсън предизвикаха покачване на акциите на Rumble, алтернативната на Youtube видео мрежа, и на Digital World Acquisition, която се слива с Trump Media. Пазарната стойност на Rumble се повиши с 6%, докато Digital World спечели 2,9%.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: С напускането на Тъкър Карлсън Fox Corp загуби половин милиард долара от пазарната си стойност

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!