Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тъкър Карлсън внезапно "напусна" Fox News. Robert F. Kennedy Jr твърди, че е уволнен защото

Fox News обяви, че телевизията и нейният водещ в праймтайма Тъкър Карлсън взаимно са се съгласили да прекратят отношенията си след повече от десетилетие. Карлсън беше най-рейтинговият водещна американска телевизия в историята, винаги критичен към властта по теми, по които останалите медии избягваха да говорят, включително за ролята на САЩ като подстрекател на войната в...

„FOX News Media и Тъкър Карлсън се съгласиха да се разделят. Благодарим му за работата му като водещ и преди това като сътрудник“, заяви американският телевизионен оператор и добави, че Карлсън е излъчил последното си шоу миналия петък.

Нито Fox News, нито Карлсън са дали обяснение за раздялата. Телевизията обяви, че епизодът от миналия петък на Tucker Carlson Tonight ще бъде последният и че на негово място ще бъде излъчено новинарско предаване от понеделник вечерта.

Акциите на компанията-майка на мрежата, Fox Corporation, паднаха с 5% след новината.

Карлсън не показа с нищо, че това е краят на предаването му миналата седмица, обявявайки вместо това нов сезон на документалната си поредица за Fox, озаглавена „Tucker Carlson Originals“. В петък той изнесе ключова реч в консервативния мозъчен тръст Heritage Foundation, като отново не спомена нищо за раздялата с Fox.

При липсата на официално обяснение има широко разпространени спекулации, че напускането му може да е свързана със съдебното дело срещу Fox от Dominion Voting Systems. Компанията заведе дело срещу телевизията за клевета в съд в Делауеър, твърдейки, че водещите на Fox са популяризирали „безпочвени“ твърдения на бившия президент Доналд Тръмп за изборите през 2020 г. Fox сключи извънсъдебно споразумение за 787,5 милиона долара миналата седмица за прекратяване на делото.

През уикенда предсатвител в Конгреса от Демократическата партия заяви, че Карлсън не трябва да бъде допускан в ефир съгласно федералния закон.

„Когато погледнете какво правят Тъкър Карлсън и някои от тези други хора по Fox, това е много, много ясно подбуждане към насилие – много ясно подбуждане към насилие. И това е линията, с която трябва да сме готови да се борим“, каза Александрия Окасио-Кортес, демократ от Ню Йорк, пред бившия прессекретар на Белия дом Джен Псаки, сега водеща по конкурентния кабелен канал MSNBC.

Обявявайки се за „заклет враг на лъжата, помпозността, самодоволството и груповото мислене“, вечерното шоу на Карлсън беше излъчено за първи път през 2016 г. и бързо стана най-популярното в прайм тайма на Fox News. През юни 2020 г. той постави рекорда за най-висок рейтинг за тримесечие от всяка кабелна новинарска програма, с 4,33 милиона зрители. Неотдавнашното му интервю с Доналд Тръмп привлече аудитория от 6,7 млн.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тъкър Карлсън напусна Fox News

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!