Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили

Повечето избиратели очаква от първите две политически сили да съставят правителство, но партньорство с ГЕРБ-СДС би нанесло много вреди на ПП-ДБ. Това коментира пред БНТ Татяна Дончева.

Според нея има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили заради международната обстановка.

Турският вътрешен министър: Целият свят ненавижда САЩ, а Европа е пешка на Вашингтон

"Още преди изборите Бойко Борисов направи разговори с БСП и ДПС, с които да си обезпечи коловоз за правителство и той го е обезпечил. Но натискът отвън е да направи коалиция с ПП-ДБ заради външнополитическите решения, които предстои да бъдат взети, а те са нелицеприятни. Тази коалиция носи щети и е вредна за ПП-ДБ заради заявките им за отхвърляне на ГЕРБ. Наближават и местните избори - и това обстоятелство, че трябва да се прегърнат с ГЕРБ, ще има прекалено голямо влияние. В очите на средния гражданин това изглежда като форма на лицемерие.

Вариант за експертно правителство, обаче, няма. Колкото и да го къдриш като разказ, в крайна сметка е факт, че тези две първи политически сили трябва да влязат в партньорство, или в коалиция, или както му кажеш. Тези, които ги натискат, въобще не се интересуват, че ПП и ДБ могат да изгорят в следващи избори. И в този смисъл от ПП-ДБ проявяват някакво благоразумие и предпазливост. Работата на народното събрание, обаче, трябва да бъде отпушена и тази предпазливост е прекомерна и показва неувереност", каза Дончева.

Източник: БНТ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Татяна Дончева: Има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!