Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турският вътрешен министър: Целият свят ненавижда САЩ, а Европа е пешка на Вашингтон

Америка продължава да губи престиж, заявил Сюлейман Сойлу на среща с младежи в Истанбул

Целият свят ненавижда Съединените щати, заявил турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу по време на среща с младежи в Истанбул, съобщава руското издание "Взгляд", цитирайки турският вестник Aydinlik. 

Сойлу заявил, че САЩ продължават да губят престиж. По думите му целият свят "ненавижда Америка". Европа според турския министър е станала пешка на САЩ в Африка, като по същото време африканските държави "ненавиждат" страните, които "ги експлоатират", пише Aydinlik. 

Вътрешният министър на Турция казал също, че не бива да се преувеличава ролята на Европа, защото такова понятие като Европа изобщо не съществува. По думите му има Америка, а Европа е само "вагон в композицията" на САЩ, който не се отличава с нищо особенно, предава РИА "Новости".

Високопоставеният турски чиновник смята, че европейските лидери непрекъснато се дискредитират, а населението на континента старее и възникват трудности в производството. 

Западът, по думите на турския министър, вече не притежава суверенитет, а само се опитва "да запази своите навици".

На този фон Турция променя историята, убеден е Сойлу. Историята "напълно ще се промени" след президентските избори, които ще се проведат в страната, подчертал той, като пояснил, че точно това е причината за натиска върху Анкара от страна на САЩ и Европа.

"Това не е изборът на Тайип Ердоган, това е изборът на бъдещите поколения на Турция, изборът на пълна независимост на Турция", казал в заключение министърът.

По-рано руските медии писаха, че американските власти се надяват да поставят начело на Турция президент като Володимир Зеленски в Украйна. 

Президентските и парламентарните избори в Турция са планирани за 14 май. 

Превод и редакция Епицентър.бг

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Турският вътрешен министър: Целият свят ненавижда САЩ, а Европа е пешка на Вашингтон

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!