Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова серия американски секретни документи за Украйна, Китай и Близкия Изток изтече в интернет


Пентагонът съобщи, че разследва как е изтекла класифициранта информация в интернет

Нова партида секретни документи, които описват тайните на националната сигурност на САЩ от Украйна през Близкия Изток до Китай, се появиха в социалните мрежи в петък. Всички световни медии вкупом съобщиха новината, което не се случвало никога при подобни изтичания на класифицирана информация от американското правителство.

Новината за нови 100 изтекли класифицирани документи дойде няколко часа, след като всички световни медии вече бяха съобщили подробно за изтекъл „таен план“ на САЩ и НАТО за украинска контраофанзива. Всички изтекли документи се разпространяват свободно в интернет без никаква реакция до момента, което е прецедент. Винаги при изтичане на секретни документи на американското правителство е следвала масова цензура.

Първи съобщи новината и за първия изтекъл документ, и за последвалата втора порция от 100 документа “Ню Йорк Таймс“. Медията, последвана от „Ройтерс“, „Дейли Мейл“, „Гласът на Америка“ обвиниха Русия, че стои зад изтеклата класифицирана информация, както и че фалшифицира документи.

Какво не е наред в изтеклия „секретен план“ на НАТО за украинска офанзива

Интересна е и реакцията на Пентагона, който обикновено запазва мълчание, както например в случая с изтеклите документи на WikiLeaks. В този случай Пентагонът коментира, че е започнало разследване как са изтекли класифицираните документи. Междувреммено в интернет се появиха две версии на първия документ за планираната украинска офанзива, представящи различен брой на украинските и руските жертви във войната.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нова серия американски секретни документи за Украйна, Китай и Близкия Изток изтече в интернет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!