Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Готви ли се България за война? Защо шефът на СОС е на среща с Пентагона в САЩ?


Георги Георгиев публикува във Фейсбук снимка от рботното си посещение в САЩ и срещата си с представители на Пентагона.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) се похвали в профила си във Фейсбук, че е провел работна среща в Пентагона. Ето какво е написал Георги Георгиев за посещението си и срещите си с представители на Министерството на отбраната на САЩ:

„Проведохме работна среща в Пентагона с представители на Министерството на отбраната на САЩ, на която дискутирахме прилаганите от тях политики за добро управление. Обсъдихме ролята на независимите звена за контрол на публичните институции, както и структурите за надзор в самите министерства/департаменти.

Докладът на правителството за отбраната: Руските въоръжени сили извършваха системни военни престъпления

Според Сиярто срещата на НАТО в Брюксел потвърждава риска от нова световна война

Важна роля в тях има Дирекцията на Генералния инспектор, част от федералното правителство, което осъществява контрол за законосъобразност на дейността на всички институции, работещи в областта на сигурността и отбраната. За нас като евроатлантически партьор е от изключително значение доверието в службите за отбрана, особено във времена на изпитания, в които живеем“.

Журналистът Велизар Енчев коментира тази новина и попита: „Готви ли се България за война? Защо иначе шефът на Столичния общински съвет е на работна среща в Пентагона“. Велизар Енчев зададе следните въпроси:

„Серия от въпроси поражда тази абсурдна среща между шеф на столичен парламент и военното министерство на една велика сила:

Какви са прерогативите на шефа на СОС в областта на отбраната на столицата и на страната?  И изобщо има ли СОС каквито и да е прерогативи в сферата на отбраната, освен в упражняване на контрол (заедно с Гражданската отбрана) при поддръжката на подземните убежища в София?

Вместо Георгиев да ни информира за своя работна среща с кмета на Вашингтон, ние с удивление научаваме, че той посещава американското военно министерство.

Затова третият въпрос е най-важният: готви ли се България за война, поради което столицата трябва да бъде защитена от въздушно нападение или от терористичен акт?

Защо иначе Георгиев ще пуска информация за тази среща в личния си профил, а не на сайта на Столична община? Може би защото софийският плебс се подготвя за военно положение?

Жълтопаветният и шарлатанският плебс, който на 2 април с две ръце гласува за Коалицията на войната.

Десният офисен планктон да чака повиквателни от Софийското военно окръжие. И да не се ослушва, да не бяга по тъмно към Терминал 2, а със строева евроатлантическа стъпка да поема към бойните полета на Украйна.

Каквото повикало, такова се обадило!“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Готви ли се България за война? Защо шефът на СОС е на среща с Пентагона в САЩ?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!