Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как ЦРУ участва във войната в Украйна разкри директорът на американското разузнаване


Уилям Бърнс, директор на ЦРУ, снимка: CBS

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ предоставя на Киев разузнавателна информация във войната в Украйна, призна директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за американската телевизия CBS.

Американските медии съобщиха за две тайни срещи на Бърнс с украинския президент Володимир Зеленски в Киев през последните месеци.

Участието на чужди разузнавания във войната в Украйна беше разкрито от разследване на американската независима медия Gray Zone. Според разследването частна американска шпионска фирма Anomaly 6 прилага незаконна технология за проследяване на над един милиард души по целия свят и тази технология се използва във войната в Украйна.

Според документите военните използват данни, незаконно събрани от мобилни телефони в Русия и Украйна от шпионската фирма Anomaly 6, за „планирането на военни офанзиви и артилерийски атаки, убийства, набиране на активи и други мерки“.

В свое предишно разследване Grayzone разкри, че служителите на Anomaly 6 знаят, че тяхната операция за извличане на данни, която може да се насочи към всеки смартфон в света чрез код, тайно вграден в популярни приложения, е незаконна. На британския военен и разузнавателен апарат е забранено да събира тези данни, но според изтеклите документи данните от Anomaly 6 им се препращат от британската частна военна компания Prevail Partners.

НЕВЕРОЯТНО: Цели 26% от американците вярват на медиите: „Галъп“

Истината за независимите от истината фактчекъри
Договор за $749 387 с Пентагона разобличава лъжата за „независимите“ фактчекъри

Американските медии лъжат според половината от американците: Gallup

Източник от НАТО: Американски водолази участваха във взривяването на "Северен поток"

Източник/ци: Как ЦРУ участва във войната в Украйна разкри директорът на американското разузнаване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!