Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Nexo трябва да върне към $ 3,5 милиарда на клиентите си в САЩ... за 1 април

В срок до 1 април криптокомпанията следва да обезщети 112 000 американски вложители

Николай Бареков Буден Журналист:

На 1 април е Деня на лъжата NEXO ще върне милиардите на американците, а на 2 април коалицията на NEXO ще спечели изборите. (Предсрочните избори са на 2 април. Радев разпуска Народното събрание на 3 февруари)

NEXO трябва да върне на американските си клиенти поне 2,7 милиарда долара – сумата, завлечена досега от тях, при това много бързо - в рамките на 2 месеца и половина, или по-конкретно - до 1 април тази година. Именно тогава изтича срокът, до който криптокомпанията следва окончателно да преустанови предлагането на продукта си на американския пазар.

Мащабите са огромни, защото става дума за 112 000 лица, а според запознати с финансовите операции, сумата може да набъбне с лихвите до колосалните 3,5 милиарда долара. В споразумението между NEXO и американския регулатор е записано, че компанията трябва да преустанови предлагането на продукта си най-късно до 1 април.

В споразумението между NEXO и американския регулатор е записано, че компанията трябва да върне парите на 112 000 свои клиенти в срок до 1 април

Шефът на ДАНС пред комисията: Nexo са купували имоти у нас и в чужбина с пари от оборота

Срещу апартамент в Брюксел: Жената на Христо Иванов – лобист на Nexo в ЕП

Споразумението е публично, тази сума е изрично посочена в него, а главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс потвърди в свое изявление, че действително NEXO трябва да информира всички американски инвеститори да извадят активите си от платформата – т.е. да върне всички пари, които е получила от американците.

Това всъщност е големият проблем за дружеството, а краткият срок, в който американските инвеститори трябва да бъдат компенсирани, може да създаде допълнителни сътресения.

Източник/ци: Nexo трябва да върне към $ 3,5 милиарда на клиентите си в САЩ - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!