Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев като вицепремиер: Да, водя преговори с NEXO (ВИДЕО)


Ружа Василева - Facebook

Правителството проучва възможности за създаване механизъм за плащания с криптовалути в краткосрочен до средносрочен план. Водя преговори с централната банка (БНБ), както и с "играчи в крипто индустрията" за разширяване на криптомеханизмите у нас, но не с тенденция България да се превърне в хъб за копаене. Това признава вицепремиерът и шеф на МФ Асен Василев точно преди 1 година, през януари 2022-а пред "Блумбърг" в специално интервю

От дни (откакто тръгна масираната акция на прокуратурата, МВР и ДАНС в столицата срещу NEXO - б.р.), съпредседателят на "Продължаваме промяната" не е влизал в парламента. Което даде основания на енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев да попита дали ексвицепремиерът не е "духнал" към Обединените арабски емирства, където от 2021 г. най-вероятно се намира и съоснователят на криптокомпанията NEXO Антони Тренчев.

"Прокуратурата току що каза, че бивш финансов министър е правил среща с NEXO за да им съдейства. Асен Василев го няма на работа от 2 дни.

Дали не е вече на някой остров?", пита Добрев. 

Вчера пък лидерът на ИТН и провалил се шоумен, по думите на ПП, Слави Трифонов обяви сензационно, че Асен Василев "едва ли не" всеки ден ходел в офиса на NEXO в София, докато е бил в изпълнителната власт.

Асен Василев като вицепремиер: Да, водя преговори с NEXO (ВИДЕО)

В петък се появиха съобщения и за крупни дарения от криптокомпанията към Демократична България по регистрите на Сметната палата - за участието на градската десница в предишните парламентарни избори.

Eто още концепции за криптосвета, изразени предизборно от Асен Василев през 2022г.: 

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари

Източник/ци: Асен Василев като вицепремиер: Да, водя преговори с NEXO (ВИДЕО) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!