Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът на Швеция: Положението с бежанците е много сериозно, убийствата се увеличиха драстично

„Швеция се намира в много сериозно положение“, каза министър-председателят Улф Кристершон - 58-годишен консерватор, който е на премиерския пост от средата на октомври, след като получи подкрепа от крайнодясна партия.

Той нарисува нерадостна картина за ситуацията в страната в първото си коледно обръщение към нацията, като особено наблегна на заплахите за обществената сигурност, предадоха ДПА и БТА.

Кристершон посочи три кризи, които според него подкопават сигурността на скандинавския народ: рязкото увеличаване на случаите на насилие, войната на Русия срещу Украйна и енергийната криза в Европа.

Въпреки че в очите на света Швеция изглежда като мирна и спокойна държава, всъщност случаите на насилие с използване на огнестрелно оръжие в нея са най-много в ЕС, каза той.

 "Имаме вътрешна криза на сигурността и безопасността, като остър симптом е честата употреба на оръжие. 

Смъртоносното насилие с оръжие бележи ужасни рекорди и до голяма степен е криза, изцяло причинена от самите нас - шведска криза. Никоя друга държава в ЕС не се доближава до нашите нива. От 1 януари до 15 декември 60 души са били убити и 104 ранени - при 378 стрелби в Швеция. В Дания четирима са убити, в Норвегия четирима и във Финландия двама.

Досега тази година само в община Сьодертеле, Стокхолм са били застреляни толкова, колкото в цял Лондон. Това е толкова ужасяващо, че е трудно да се приеме. Убити и ранени са предимно млади хора. Също така много млади хора убиват и нараняват. Почти винаги в рамките на организирани престъпни групи, почти винаги с чужд произход.

Насилието с огнестрелно оръжие често се случва на публични места и създава несигурност и липса на свобода - най-вече за 500 000 души, които живеят в социално уязвими райони. И застрашава способността на държавата да управлява най-основните си задачи."

Улф Кристершон наследи на поста на министър-председател социалдемократката Магдалена Андершон и управлява с трипартийна коалиция, която без подкрепата на крайнодясната партия „Шведски демократи“ не би имала мнозинство в парламента.

Обществената подкрепа за "Шведските демократи" с тяхната популистка и антиимиграционна платформа, се увеличи, благодарение на това, че те превърнаха борбата с престъпността в свой приоритет, отбелязва ДПА.

Източник: regeringen.se

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Премиерът на Швеция: Положението с бежанците е много сериозно, убийствата се увеличиха драстично | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!