Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Stopfake.org опроверга публикация на ТАСС: Фейк: На территории Украины действовали лаборатории по разработке биологического оружия - StopFake

Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с биологични оръжия


Фейк: На территории Украины действовали лаборатории по разработке биологического оружия | StopFake

На территории Украины нет лабораторий США по разработке биологического оружия. Напротив, с 2005 году между Министерством здравоохранения Украины и Министерством обороны США было подписано соглашение о сотрудничестве в сфере предотвращения распространения технологий, патогенов и знаний, которые могут быть использованы в ходе разработки биологического оружия. Распространение инфекционных заболеваний связано с низким уровнем иммунизации населения, а не с военно-биологической активностью.

ПОВЕЧЕ: Фейк: На территории Украины действовали лаборатории по разработке биологического оружия | StopFake"

Разкритията направи Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологична защита

Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с биологични оръжия

Източник/ци: epicenter.bg: Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с биологични оръжия

Бивш служител на Изследователския институт на армията на САЩ Ричард Бошър потвърдил факта, че в украински биологични лаборатории, финансирани от Пентагона, се извършва работа с опасни патогени

Руското министерство на отбраната представи доказателства за работата на Украйна с подкрепата на САЩ с компоненти за биологични оръжия на брифинг в кулоарите на Деветата конференция на държавите - страни по Конвенцията за забрана на биологичните и токсинните оръжия в Женева. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на Въоръжените сили на Русия генерал-лейтенант Игор Кирилов. По думите му, Министерството на отбраната на Русия разполага с документ с имената на всички ключови фигури в украинската военно-биологична програма, предаде ТАСС.

„Бяха представени документални доказателства, че с финансовата, научна, техническа и кадрова подкрепа на САЩ на територията на Украйна е извършена работа с компоненти на биологични оръжия и са проведени изследвания на патогени на особено опасни и икономически значими инфекции“, заяви Кирилов. Министерството на отбраната на Русия има на разположение документ с имената на всички ключови фигури в украинската военно-биологична програма, заяви Игор Кирилов, изброявайки имената на споменатите хора.

"Сред тях са бившият директор на DTRA (Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха) Кенет Майерс, изпълнителен вицепрезидент на контролирания от ЦРУ рисков фонд In-Q-Tel Тара О'Тул, бивш ръководител на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати Томас Фридън, бившият директор на Националния институт по здравеопазване Франсис Колинс, който е бил изпълнителен директор на Мемориалния институт Battelle Джефри Уодсуърт, главният научен сътрудник и президент на отдела за международни изследвания, развитие и медицина на Pfiser и много други“, каза Кирилов.

По думите му, тази информация се съдържа в разширения доклад на DTRA за дейността в Украйна. „Всички те, по един или друг начин, са бенефициенти на биологичните проекти на Пентагона и са свързани с Демократическата партия на САЩ, чиито лидери са идейни вдъхновители на военните биологични изследвания и създатели на тайни схеми за пране на пари в интерес на тесен кръг от представители на американския елит“, подчерта Кирилов. Той добави, че това са хората, които трябва да бъдат попитани защо парите на данъкоплатците се харчат за незаконни военни биологични изследвания в Украйна и други страни по света.

Според началника на войските за РХБЗ като аргументи са показани видеоматериали с позицията на експерти от Руската федерация и други страни и свидетелства на очевидци и участници в програмите на Министерството на отбраната на САЩ за намаляване на военната заплаха. „Един от тях е бившият служител на Изследователския институт на армията на САЩ Ричард Бошър, който за пореден път потвърди факта, че в украински биологични лаборатории, финансирани от Пентагона, се извършва работа с опасни патогени“, каза той.

Кирилов подчерта, че изявлението на Руската федерация е накарала много страни да се замислят за рисковете от сътрудничеството с Вашингтон във военно-биологичната сфера и да погледнат по нов начин върху необходимостта и целесъобразността от подобно сътрудничество, добавя ТАСС.

Източник "Гласове"

Източник/ци: epicenter.bg: Русия представи доказателства за работата на Украйна и САЩ с биологични оръжия

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!