Следвайте "Буднаера" в Телеграм

€$ските ценности пак измамиха руснаците: Захарова към арменския поп: Признанието на Меркел за Минските споразумения е конкретен повод за трибунал

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна да стане по-силна

Автор: Владислав Наков.

Според официалния представител на руското външно министерство „всичко, което беше направено през 2014-2015 г., имаше една цел: да се отклони вниманието  на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт".

"Признанието на бившия германски канцлер Ангела Меркел, в интервю за Die Zeit, че Минските споразумения са подписани, за да се даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може да се използва за съдебно производство в рамките на трибунал". Това каза в четвъртък на брифинг директорът на отдела за информация на руското външно министерство Мария Захарова.

"Сега западните държави говорят много за юридически оценки на това, което се случва в Украйна, международни трибунали и т.н." - отбеляза тя. "Но това е конкретна заявка за трибунал. Това, което Меркел казва в интервюто си е свидетелство на човек, който директно заявява, че всичко, което е направено през 2014-2015 г., е имало една цел: да отклони вниманието на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт".

Според Захарова признанието на бившия германски канцлер "звучи страшно: фалшификацията като метод за действие на Запада - машинации, манипулации, всякакви изкривявания на истината, на закона, на правото, каквито човек може да си представи".

„Те [представителите на Запада] още тогава, през 2015 г., докато провеждаха многочасови преговори, са знаели, че никога няма да изпълнят споразуменията, и че ще напомпат с оръжия режима в Киев“ - подчерта дипломатът. Не им беше жал за никого: жените, децата, цивилното население на Донбас и всъщност за Украйна като цяло. Те се нуждаеха от конфликт и бяха готови за него още тогава, през 2015 г”.

Захарова коментира и посещението на Виктория Нюланд в Киев:

"Посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в Киев не е случайно и е възможно отново да се готви "дворцов преврат" - каза говорителят на руското външно министерство.

"Инспекционните пътувания на американския куратор в Украйна вече не изненадват никого, това е нормално. Това е все едно да отидете, за да проверите как е там – дали още има светлината или трябва да хвърлите още дърва“, - каза още Захарова по повод посещението на Нюланд в Киев.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна да стане по-силна

“Минските споразумения бяха подписани, за да дадат време на Украйна и да й помогнат да стане по-силна" - това заяви на 7 декември бившият германски канцлер Ангела Меркел.

В интервю за Die Zeit бившият канцлер отбеляза, че всички страни, участващи в Минските споразумения, са разбирали, че конфликтът в Украйна е само замразен, но самият проблем не е решен.

„Минското споразумение от 2014 г. беше опит да се даде време на Украйна. Тя го използва, за да стане по-силна, както се вижда днес. Украйна от 2014-2015 г. не е съвременна Украйна“, каза още бившият канцлер.

Ангела Меркел изрази и мнението, че "страните от НАТО, дори в периода на споразуменията, са могли да окажат на Украйна помощ в размера, в който го правят сега".

През ноември, в интервю за Der Spiegel, бившият канцлер заяви, че преди да напусне поста си се е опитала да установи стабилен диалог между европейските политици и руския президент Владимир Путин. 

Източници: zeit.de, iz.ru, gazeta.ru

Превод: Владислав Наков

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна да стане по-силна | Glasove.com

Захарова: Признанието на Меркел за Минските споразумения е конкретен повод за трибунал | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!