Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румънците полудяха заради Шенген, бойкотират Моцарт и Сваровски. Ужас ако бойкотират €пейските ценности+

Отношенията между Букурещ и Виена драстично се влошават в последните часове, след ветото, което Австрия наложи на Румъния за присъединяването към Шенгенската зона. Днес съветът на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС блокира членството на Румъния и България за догодина, а пусна Хърватия за незабавен прием.

И докато реакциите у нас срещу решението на Австрия и Нидерландия са по-скоро политически, в северната ни съседка бойкотът срещу виенското решение е повсеместен.

Без музиката на Моцарт за Коледа, без шоколади от Австрия за празниците, нито подаръци под формата на известните кристали "Сваровски" във формата на гердани, гривни и обеци обявяват румънците от днес.

Румънски анализатори и журналисти обвиняват Австрия за тежкото решение. 

Основният аргумент на "Източната република" е, че 40% от нерегистрираните мигранти, които достигат до страната, са пристигнали по маршрута Турция – България – Румъния – Унгария, се отхвърля както от статистиката на Евростат, така и от експертите по миграцията. А заявеното предварително от властите във Виена изследване, уж доказващо тези числа, така и не е било оповестено, твърдят, например от "Вишеград Инсайт". 

Румънските медии отбелязват още, че явно и дипломатическата игра с Брюксел трябвало да се подобри от страна на Букурещ. Като намекват и че ще се наложи да... загрубее.

Не крият обаче и че съществува огромна опасност от бързо нарастващ евроскептицизъм в резултат на решението на Австрия. А единственият начин това да не се случи, прогнозират анализаторите, е бърза поправка на ветото, наложено днес - през пролетта на 2023 г. 

За България това важи в пълна сила, но не само по отношение на Австрия, но и на Нидерландия.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Източник/ци: Румънците са полудели - заради Шенген бойкотират Моцарт и Сваровски - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!