Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Германия беше пресечен опит за държавен преврат

Опит за държавен преврат е бил предотвратен в Германия. Тази сутрин специални полицейски сили са нахлули в жилищата на заподозрени лица, като са извършили претърсвания и са арестували 25 души, съобщи "Тагесшау" на ARD, цитиран от ББС и БГНЕС. Повечето са добре поставени в обществения живот в Германия. 

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г. Акцията е започнала тази сутрин в 6 ч. с обиски в над 137 обекта в няколко германски федерални провинции, в Австрия и Италия, съобщава "Билд". Разследването е започнало през август, а заговорът е започнал миналия ноември. В акцията днес са участвали 3000 полицаи и служители в специалните части.

Сред плановете на групата съзаклятници, между които и бивш депутат от "Алтернатива за Германия", която е била съставена от десни екстремисти, са били атака на сградата на Райхстага (Бундестага), създаване на условия, които да провокират гражданска война, атака на електроцентрали и сваляне на федералното правителство. Дори са били определени хората, които да заемат ключови министерски постове в революционното правителство. В плановете на заговорниците са влизали и убийства. Обсъждани били и преговори с чужди правителства, без да се посочват към момента публично.

Но подозренията са, че една от арестуваните - руска гражданка, е била посредник в преговорите между лидера на групата и представители на руската държава. За момента обаче няма доказателства, че руски официални лица са подкрепяли заговора.

Според следствените органи в Германия днешната операция срещу групата е безпрецедентна.

Защо Китай се превръща в гигантски затвор с мащаб, който светът не е виждал досега? "КИТАЙ ЩЕ БЪДЕ МОДЕЛ ЗА ПОДРАЖАНИЕ" и "ТРЯБВА ДА ОГЛАВИ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД"

Източник/ци: В Германия беше пресечен опит за държавен преврат | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!